Banner 980x90

5 dzīvniekiem draudzīgas atpūtas vietas Latvijā

Gadās, ka, dodoties atpūsties ārpus mājām – it sevišķi pilsētā –, savu četrkājaino draugu paņemt līdzi nav iespējams. Proti, lielākajā daļa kafejnīcu, veikalu, pludmaļu un citu atpūtas vietu valda strikts aizliegums ielaist dzīvniekus. Tomēr nu gan Rīgā, gan citās Latvijas vietās aktīvi noris kustība, lai cīnītos arī par dzīvnieku labklājību un tiesībām. Latvijā ir moderni un progresīvi uzņēmumi, kas nu savā vidē pieņem arī mājdzīvniekus.

Visiem, piemēram, ir zināms teiciens, ka suns ir cilvēka labākais draugs, ģimenes loceklis, un ir tikai saprotams, ka tam piedzīvojumos ir jādodas kopā ar tevi. Raksta turpinājumā lasi par piecām no nu jau vairāk nekā 800 dzīvniekiem draudzīgām atpūtas un izklaides vietām visā Latvijā.

"Zvaigzne ABC" grāmatnīcas

Izcila un pieejama vieta visiem, kas mīl grāmatas un dzīvniekus, jo tieši uzņēmuma "Zvaigzne ABC" grāmatnīcas visā Latvijā mīļuprāt sagaidīs savās telpās arī četrkājainos apmeklētājus. Jāpiemin arī, ka reizi gadā "Zvaigzne ABC" organizē jauku tradīciju, kas veltīta Dzīvnieku aizsardzības dienai – tieši tad grāmatnīcu apmeklētāji, kas ierodas ar saviem mīļdzīvniekiem, var grāmatas iegādāties ar lielu atlaidi.

Kafejnīca "Ezītis miglā"

Jāatzīst, ka pēdējos gadus mūsu četrkājainie mīluļi tiek laipni gaidīti arī dažādās kafejnīcās un restorānos visā Latvijā. Suņiem draudzīgas kafejnīcas "Ezītis Miglā", un viena no tām atrodas, piemēram, gleznainajā Grīziņkalnā, Laboratorijas ielā 11, Rīgā. Pavisam netālu no "Ezīša" atrodas arī Grīziņkalna parks un suņu pastaigu laukums. Baudīt gardus ēdienus un dzērienus varēsi ne tikai tu pats, bet kāds kārums un bļodiņa ar svaigu ūdeni atradīsies arī tavam mīlulim.

Gārsenes pils un dabas takas

Suns ir radīts kustībai un skriešanai, un kur gan vēl labāk izstaigāties, ja ne svaigā gaisā parkā? Viens no šādiem iekoptiem, dzīvniekiem pieejamiem atpūtas galamērķiem ir Gārsenes pils parks ar interesantiem apskates objektiem, kā arī dabas takas. Blakus pilij atrodas arī informācijas centrs, ja nepieciešams padoms, un ērta auto stāvvieta. Pastaigu taka ir ļoti gleznaina un labiekārtota, turklāt, ja vēlies pārlaist nakti Gārsenes pilī, tai ir sava papildu vērtība – arī minētā nakšņošanas vieta ir draudzīga suņiem.

Saulkrastu pludmale

Tieši tā – uz pludmali vari doties kopā ar savu mīluli! Šis vienmēr ir bijis mulsinošs un sāpīgs temats suņu īpašniekiem, tomēr nu Saulkrastu novada pludmalē drīkst atrasties un peldināt suni. Jāņem gan vērā tas, ka četrkājainajam draugam ir jābūt pavadā. Ar suņiem aizliegts atrasties oficiālajās peldvietās "Centrs" un "Rūķīši", ko paredz pašvaldības saistošie noteikumi "Par Saulkrastu novada pašvaldības pludmales un peldvietu lietošana".

Lubāna mitrāja informācijas centrs

Lubāna mitrāja informācijas centrs atrodas lielākā Latvijas ezera – Lubāna – krastā, vietā, kur aizsākas Aiviekstes upe. Pateicoties dabas mieram, klusumam un ezera purvainajai apkārtnei, dabas liegumā "Lubāna mitrājs" vari pieteikt ekskursijas un putnu vērošanas nodarbības, rezervēt dažādu pasākumu organizēšanu, atrast jauku naktsmītni, kā arī izmantot aktīvās atpūtas iespējas Lubāna ezerā. Protams, kopā ar savu četrkājaino mīluli!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)