Banner 980x90

5 skaistākās Latvijas vietas, ko apceļot ar auto šovasar

Kad vasara ir vēl tikai priekšā un pasaulē ceļošanas iespējas šobrīd ir ierobežotas, mēs visi varam apskatīt mūsu pašu skaisto un dabas skatiem bagāto Latviju. 

Lai ceļošana Latvijā būtu ērtāka un varētu aizdoties uz ne tikai tuvākiem, bet arī tālākiem nostūriem, tad šajā rakstā apskatīsim piecas skaistākās vietas Latvijā, kuras Tu vari apceļot ar auto. 

Tērvetes dabas parka takas un tauriņi
Tērvete ir slavena ar savām dabas takām, kur vai katru bērnu vecāki ir aizveduši aplūkot Annas Brigaderes pasaku valstības tēlus. Pie Tērvetes dabas takām ir stāvlaukumi, kuros atbraucēji var novietot automašīnu un doties garajā atpūtas pastaigā. 

Dabas parka takās pastaiga būs interesanta ir ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem, jo mežā ir ne tikai uzstādīti krāsaini stendi un skulptūras, dzīvnieku un putnu apraksti, bet arī elpu aizraujošs priežu dižsils, kuru koki tur mīt jau gandrīz 300 gadu.

Aktīvākajiem cilvēkiem dabas parkā ir iespējams arī iznomāt laivu, kurā var aplūkot skaisto Latvijas Valsts mežu Tērvetes ūdenskrātuvi vai izbaudīt adrenalīna pilnu spēka pārbaudi – virvju šķēršļu trasē. 

Tērvetes tauriņi
Bez tik ļoti zināmā dabas parka Tērvetē ir vēl kāds lielisks apskates objekts – Tērvetes tauriņi. Tērvetes tauriņi ir vieta, kur ir sastopami tauriņi no dažādiem pasaules tropu mežiem, piemēram, Āzijas eksotisko krāsu tauriņi, Dienvidamerikas dižtauriņi un pat Āfrikas unikālie tauriņi. Tērvetes tauriņos var aplūkot arī vairāk nekā 200 dažādu tropu augu sugu, kurām ir ne tikai krāšņi ziedi, bet arī gardi augļi. 

Kurzemes pērle – Kuldīga
Kuldīga aizrauj ne tikai ar platāko upes rumbu Eiropā, bet arī ar savu vecpilsētu, smilšu alām un pat lauku saimniecībām, kurās aug eksotiski dzīvnieki. Kuldīgas novadā dzīvo gan strausi, gan murkšķi, gan zirgi, truši un brieži. 

Aizbraucot uz Kuldīgu, var doties 2,5 kilometru garā pastaigā gar upi un izbaudīt gastronomiski gardu vietējo virtuvi. 

Dziļāk mežā dodoties ar auto, var nokļūt Riežupes alās. Tās veidojas no labirintiem, kas ir aptuveni 460 m garas, turklāt runā, ka alām piemīt savāds dziedinošs un ārstējošs spēks. Alās var ieiet līdz pat 8 metru dziļumā. 

Desmitlatnieka ainava
Ne visi zina, ka mūsu pašu skaistā desmit latu banknote ir ar ainavu no Daugavas ielejas. Loki slejas no Krāslavas līdz Naujenei, un tā posmā ir unikālas un savdabīgas upes vidusteces ainavas, augu un dzīvnieku daudzveidība, kā arī daudzi kultūrvēsturiski pieminekļi. Maršruts ir garš, tāpēc to var ieplānot gan ar auto, gan velosipēdu, gan arī laivojot. 

Par godu desmit latu banknotei ir izveidots arī skatu tornis – tajā uzkāpjot, var redzēt galveno loku, kas ir tajā ir attēlots. 

Liepājas piekraste
Mazliet nostāk no Latvijas centra, mēs varam aizbraukt uz Liepājas piekrasti. Arī pati Liepāja spēj piedāvāt jebkuram kādu interesantu aktivitāti, apskates vai pastaigu vietu. Tomēr, ja dosies ar auto, ir vērts aizbraukt uz Kuršu kāpām vai Papes dabas parku, kur ganās savvaļas zirgi. 

Savu šarmu un skaistās dabas ainavas piedāvā arī Nidas oļainā pludmale, kurā katrs olītis, kas sauļojas pludmalē, ir gluds un pastaigai atklājas ne tikai citāds skaistums, bet arī patīkamas sajūtas, ejot basām kājām. 

Mazpilsētu šarms – Bauska
Bauska ir nedaudz vairāk nekā stundas brauciena attālumā no Rīgas, un tās mazās ieliņas ar senajām mājām un ceļu līdz Bauskas pilskalnam var atkausēt jebkura lielpilsētas mīļotāja sirdi.

Pilskalna pastaigā var izstaigāt senatnīgo Bauskas pilsdrupu teritoriju, kā arī doties līdz parka galam un nokļūt vietā, kur satek Mūsa ar Mēmeli, uzsākot Lielupes ceļa sākumu. 

Pēc pilskalna pastaigas var doties uz pavisam netālo Rundāles pili, kur greznums pils istabās vijas ar lielu aristrokrātisku parku. 

Ceļot ar automašīnu viennozīmīgi ir ļoti ērti – nospraud maršruta galamērķi un nebaidies arī piestāt nejaušos apskates objektos. Drošai ceļošanai pārliecinies, ka Tava automašīna ir tehniskā kārtībā, tā ir apdrošināta ar OCTA vai papildus ar KASKO, un nodrošinies ar kvalitatīvu GPS navigācijas sistēmu. 

Apceļo Latviju ar automašīnu droši un atklāj jaunus, elpu aizraujošus apskates objektus! 

 

 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)