Banner 980x90

8 laika pavadīšanas aktivitātes ziemā tiem, kam ir  bērni

Ragavas taisa vasarā, bet ratus ziemā. Pieturoties pie šīs tautas gudrības, par visu nepieciešamo ziemas priekiem jāsāk domāt jau tagad. Īpaši tad, ja tev ir ģimene ar vismaz vienu mazu bērnu, šīs idejas tev var lieti noderēt.

Uzceliet sniegavīru
Neviena bērnība nav iedomājama bez uzcelta sniegavīra. Un nav svarīgi, cik daudz laika tas prasīs un vai vispār pagalmā būs pietiekami daudz sniega, sniegavīram ir jātop. 
Vajadzīgais inventārs: silti un ūdensnecaurlaidīgi apavi, silts apģērbs, cepure, šalle, cimdi.

Uztaisiet eņģelīšus sniegā
Šo aktivitēti var izmēģināt jau no pavisam agra vecuma. Viss, kas tev jādara, ir jāapguļas sniegā un jāvicina rokas un kājas, veidojot eņģeļa figūriņu. Atkarībā no temperatūras un vietas, šādi var izklaidēties pat stundām, veidojot eņģeļu izstādi. 
Vajadzīgais inventārs: ziemas zābaki, silts apģērbs, cepure, šalle, cimdi.

Uzrīkojiet kārtīgu pikošanās kauju
Pikošanās var būt atmiņā paliekoša aktivitāte gan ģimenes, gan draugu lokā. Lai padarītu sniega kauju vēl aizraujošāku, varat sadalīties pa komandām un uzcelt sniega cietokšņus vai pat mājiņas. Galvenais – kvalitatīvi cimdi un silta tēja pēc tam.
Vajadzīgais inventārs: ziemas zābaki, šalle, cepure, silts apģērbs, silti un ūdensnecaurlaidīgi cimdi.

Izvizini mazo ar ragaviņām
Brauciens ar ragaviņām būs piemērots arī tām dienām, kad temperatūra noslīd pamatīgi zem nulles un pikošanās un sniegavīru celšana nav iespējama sniega nelipšanas dēļ. Vizināšanās ar ragaviņām vislabāk paliks atmiņā tad, ja diena būs salta un saulaina. Šo aktivitāti var apvienot ar gājienu un mežu vai parku. Ragavas bērniem internetā var iegādāties jau tagad. Tā tu būsi drošs, ka, sākoties sezonai, nepaliksi bez ragaviņām lielā pieprasījuma dēļ, turklāt, iespējams, varēsi tās iegādāties mazliet lētāk.
Vajadzīgais inventārs: silts apģērbs un apavi, ragaviņas.

Izbaudiet kārtīgu šļūkšanu no kalna
Arī šļūkšana no kalna būs piemērota dzestrākām un ideālā variantā arī saulainām dienām. Šļūcot no kalna, būsiet gan pavadījuši dienu svaigā gaisā, gan pamatīgi izkustējušies, jo pēc nošļūkšanas lejā taču ir jākāpj atpakaļ augšā kalnā. Arī par ragavām šļūkšanai no kalna un piepūšamajām rotaļlietām tu vari parūpēties jau tagad. 

Internetveikalos pieejama plaša produktu izvēle dažādām gaumēm un cenu kategorijām, turklāt tas laika ziņā izdevīgāk, jo pieejamo produktu klāstu tu vari apskatīt no mājām jebkurā diennakts laikā, pie tam ar iespēju izvēlēties preces piegādi uz mājām vai pakomātu.
Vajadzīgais inventārs: silts apģērbs un apavi, ragaviņas šļūkšanai vai piepūšamā rotaļlieta šļūkšanai no kalna.

Dodieties uz kalnu slēpot
Ja bērni ir mazliet paaugušies, tad ir laiks doties uz kalnu slēpot. Ziemas sezonā Latvijā darbojas vairākas slēpošanas trases un kalni, līdz ar to katrs var izvēlēties sev ģeogrāfiski izdevīgāko un slēpošanas prasmēm atbilstošāko trasi. Slēpes un snovborda dēļus var izīrēt uz vietas vai izmantot savus. Ja slēpošana ir sirdij tuva, tad ilgtermiņā izdevīgāk būs iegādāties pašam savu slēpošanai nepieciešamo inventāru. 
Vajadzīgais inventārs: slēpošanai piemērots apģērbs, slēpošanas zābaki, slēpes un nūjas.

Slidojiet gan vasarā, gan ziemā
Slidošana ir tas sporta veids, ko var attīstīt visa gada garumā. Latvijā ir atvērtas vairākas ledus halles, kuras var izmantot jebkuros laika apstākļos un temperatūrā. Ziemā slidošanai izmantojamo vietu būs vairāk, jo sezonāli tiek uzturētas arī āra slidotavas. Tiem, kuriem ir pašiem savas slidas, ir iespēja izbaudīt slidošanu jebkurā vietā, kurā ir ledus, tai skaitā savā īpašumā, ja tam ir atbilstošs ledus segums. Ledus slidas internetā ir nopērkamas jebkurā diennakts laikā. Internetā vari apskatīt plašu ledus slidu modeļu klāstu un izvēlēties sev atbilstošo izmēru. 
Vajadzīgais inventārs: slidošanai piemērots apģērbs, ledus slidas, iespējams, ceļu sargi.

Spēlējiet hokeju
Ja slidas ir iegādātas visiem ģimenes locekļiem, tad brīvu sestdienu vai svētdienu varat pārvērst par ģimenes hokeja mača dienu. Uzaiciniet arī draugus, lai sarīkotu īstu hokeja maču! Pozitīvas emocijas, būšana kopā ar ģimeni un draugiem, kā arī patīkams nogurums vakarā garantēts. 
Vajadzīgais inventārs: piemērots apģērbs, slidas, iespējams, ceļu sargi, hokeja ripa, hokeja nūjas, aizsargi vārtsargam.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)