Banner 980x90

Jaunie elektroniķi no visas Latvijas sacenšas meistarības konkursos un izrāda paštaisītas ierīces

Ceturtdien, 8.decembrī Rīgas Tehniskajā koledžā pulcējās jaunieši no visas Latvijas, lai piedalītos jau par tradīciju kļuvušajos "Elektronikas diena 2016" pasākumos. 

Trešo gadu pēc kārtas notiekošajā Elektronikas dienā piedalījās vairāk nekā 200 dalībnieku no 25 izglītības iestādēm, kuru audzēkņi sacentās meistarības konkursos, kā arī izstādē izrādīja savus labākos darbus. Meistarības konkursā "Jaunais elektroniķis 2016" dalībniekiem bija jāizgatavo un jāiestrādā automašīnas modelī elektroniska vadības shēma.

Viskuplāk bija pārstāvēta 4.-8.klašu grupa, kurā piedalījās 50 dalībnieki no 18 mācību iestādēm. Uzvaras laurus plūca Daugavpils pilsētas bērnu un jauniešu centra «Jaunība» radioelektronikas pulciņa pārstāvji - Viktors Virza un Antonijs Akuntjevs, otro vietu ieguva Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra elektronikas pulciņa komanda, kurā startēja Andris Jefimovs un Juris Siliņš, bet trešo vietu izcīnīja Tehniskās jaunrades nama "Annas2" elektronikas pulciņa audzēkņi Kristofers Barkāns un Daniels Alksnis. 9.-12.klašu grupā meistarības konkursā piedalījās 26 dalībnieki no 13 mācību iestādēm.

Pirmo vietu šajā grupā ieguva Siguldas novada Jaunrades centra elektronikas un mehatronikas pulciņa komanda - Andris Jenerts un Eduards Šķesteris. Otro vietu izcīnīja BJC Rīgas skolēnu pils pārstāvji Valters Šnē un Niks Apenītis, bet trešo vietu ieņēma Mareks Grizāns un Kristaps Ansons no Interešu izglītības centra "Lielvārdi". Savukārt profesionālās meistarības konkursā "Elektroniķis 2016" vislabāk veicās BJC Rīgas skolēnu pils audzēkņiem. Pirmo vietu izcīnīja Mārtiņš Jekimovs, apsteidzot Romānu Ļvovu. Trešajā vietā ierindojās Austris Balodis no Rīgas Tehniskās koledžas. Žūrija izvērtēja arī elektronikas un robotikas pulciņu dalībnieku demonstrētos izstādes eksponātus, kuru vidū bija pašu izgatavots vadāms krēsls, metāla detektors, lāzergravieris, un spēļu konsole.

Balvu nominācijā "Mūsdienu tehnoloģiju pielietojums un kvalitatīvs darbu noformējums" saņēma Rihards Veips un Krists Niedrītis no Rīgas Tehniskās koledžas par darbu "8x8 LED matrica". Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra pulciņa audzēknis Vadims Rešetņikovs tika sveikts par darba "CNC lāzergravieris" efektivitāti nominācijā "Minimāliem līdzekļiem maksimāls rezultāts", bet Tehniskās jaunrades nama "Annas 2" elektronikas pulciņa duets Ričards Remess un Kristofers Barkāns saņēma balvu par darbu "Īsviļņu radiostacija", nominācijā "Datu pārraides komplekts - Jaunā elpa".

"Esam ļoti gandarīti par sagatavošanās procesā veikto darbu, kā rezultātā Elektronikas diena šogad noritēja raitāk nekā iepriekš. Prieks par jauniešiem – viņu meistarības līmenis gada laikā audzis. Arī pasākuma rīkotāji uzkrājuši pieredzi, tādēļ pasākums "Elektronikas diena" kļūst aizvien kvalitatīvāks un profesionālāks, kas nāk tikai par labu visai elektronikas nozarei un jo īpaši tās jaunajai maiņai," tā "Elektronikas dienu 2016" vērtēja Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācijas (LETERA) valdes loceklis Vitālijs Aišpurs.

Pasākuma apmeklētāji varēja ne vien aplūkot izstādes eksponātus, bet arī iepazīt Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociācijas ceļojošo mācību laboratoriju "TehnoBuss Latvija" - 18 metrus garu autobusu, kas aprīkots ar modernām ražošanas iekārtām. RTU elektronikas klubs izrādīja līnijsekotāju robotu, bet Nacionālie Bruņotie spēki demonstrēja elektronikas pielietojumu militārajā sfērā, kā arī stāstīja par dienesta iespējām bruņotajos spēkos un studijām Nacionālajā aizsardzības akadēmijā.

"Elektronikas dienu 2016" organizē Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācija (LETERA) sadarbībā ar profesionālās izglītības kompetences centru "Rīgas Tehniskā koledža" un Valsts izglītības satura centru. "Elektronikas dienas 2016" dalībnieki Vidzeme: Madonas BJC, Valkas Jāņa Cimzes ģimnāzija Latgale: Austrumlatvijas Radošo pakalpojumu centrs, Balvu BJC, Daugavpils pilsētas BJC "Jaunība", PIKC Daugavpils Tehnikums, Rugāju novada vidusskola Zemgale: Bauskas BJC, Jelgavas 5.vidusskola, Jelgavas Amatu vidusskola, Jēkabpils BJC Kurzeme: Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5.vidusskola, Liepājas BJC, PIKC Liepājas Valsts Tehnikums, Kuldīgas novada BJC, Vaiņodes vidusskola, Ventspils Jaunrades nams, PIKC Ventspils Tehnikums Rīgas reģions: IIC Lielvārdi, Jūrmalas BJIC, Liepupes vidusskola, PIKC Ogres Tehnikums, Siguldas novada Jaunrades centrs, Andreja Upīša Skrīveru vidusskola Rīga: BJC "IK Auseklis", BJC Rīgas Skolēnu pils, PIKC Rīgas Tehniskā koledža, Tehniskās jaunrades nams "ANNAS 2" Pasākums tiek līdzfinansēts ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta "Latvijas Elektronikas un elektrotehnikas nozares klasteris" (līgums Nr. L-KAP-12-0002) atbalstu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)