Banner 980x90

Starptautiskajam Viroterapijas Centram pievienojas profesore Dace Baltiņa

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sākot ar 1.jūniju profesore Dace Baltiņa pievienojusies Starptautiskā Viroterapijas Centra komandai, kļūstot par Medicīnas direktori. Jaunajā amatā profesore Baltiņa palīdzēs sekmēt vēža viroterapijas attīstību gan Latvijā, gan pasaulē. 

Profesores Baltiņas pārraudzībā turpmāk būs ar viroterapijas lietošanu saistītie procesi vēža slimnieku aprūpē. Viņa sekos viroterapijas lietošanas vadlīniju ievērošanai un pacientu uzskaitei. Tāpat profesores kompetencē būs arī izglītojošais darbs, sekmējot viroterapijas atpazīstamību un iekļaušanu ļaundabīgo audzēju terapijas metožu kopā.

"Ir grūti vārdos izteikt prieku par tik profesionāla cilvēka un onkoloģijas autoritātes pievienošanos viroterapijas attīstības komandai. Dakteri Baltiņu zinu kā godīgu, gaišu un valstiski domājošu personību. Esmu drošs, ka profesores Baltiņas līdzdalība viroterapijas attīstībā dos neizmērojumu ieguldījumu šai perspektīvajai vēža ārstēšanas nozarei," saka Starptautiskā Viroterapijas Centra valdes loceklis Jurģis Auziņš.

Dace Baltiņa ir habilitēta medicīnas doktore, RSU asociētā profesore, VM galvenā speciāliste onkoloģijā, kura pēdējos 30 gadus strādājusi Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā. Profesore Baltiņa ir vairāku grāmatu, daudzu zinātnisku un populārzinātnisku rakstu autore. Vislielāko pacientu ievērību un atsaucību pelna atkārtoti latviešu un krievu valodā iznākusī grāmata "Diagnoze vēzis".

"Ja mēs paskatāmies, kas notiek ar vēža ārstēšanu pasaulē, tad šobrīd konvencionālā ķīmijterapija savas iespējas ir gandrīz izsmēlusi. Jāmeklē jauni ceļi. 2013. gadā prestižais izdevums "The Science" onkolītisko viroterapiju pasludināja par gada notikumu onkoloģijā. Tādēļ mēs varam pamatoti lepoties, ka Latvijā profesores Ainas Mucenieces vadībā radītais onkolītiskais vīrusu preparāts Rigvirs savu ceļu pie pacientiem sāka jau teju pirms pusgadsimta – vēl krietni pirms viroterapijas atdzimšanas," stāsta Dace Baltiņa.

Viroterapija ir unikāla vēža ārstēšanas metode ar vīrusiem, kuri selektīvi saistās ar vēža šūnām, tās iznīcinot un vienlaikus dažādos veidos stimulējot organisma imunitāti, lai to aktivētu cīņai ar ļaundabīgo slimību. Viroterapija ir atzīta par efektīvu, saudzīgu un drošu vēža ārstēšanas metodi, kas uzlabo pacienta dzīvildzi un dzīves kvalitāti.

Latvijā kopš 2011.gada Rigvirs ir pilnībā kompensēts pacientiem ar ādas melanomu un tā lietošanas indikācijas iekļautas arī ādas ļaundabīgo audzēju diagnostikas, ārstēšanas un dinamiskās novērošanas vadlīnijās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)