Banner 980x90

Veselīga dzīvesveida eksperti izglītos iedzīvotājus, īstenojot astoņus izaicinājumus

Kā papildināt savas zināšanas par veselīgu dzīvesveidu un mainīt nevēlamus paradumus? Atbildi sniegs veselīga dzīvesveida kustība "Tavs lielais izaicinājums". Tās ietvaros no 30. janvāra līdz 9. aprīlim ikviens var pievienoties kādam no astoņiem veselīga dzīvesveida izaicinājumiem, kuros zināšanās un pieredzē ar iedzīvotājiem dalīsies Latvijā zināmi dažādu jomu eksperti.

"Euroaptieka" sadarbībā ar veselīga dzīvesveida ekspertiem aicina triju mēnešu laikā kustības "Tavs lielais izaicinājums" ietvaros izglītoties un pieņemt izaicinājumus astoņos pavisam ikdienišķos, bet svarīgos cilvēka veselību ietekmējošos virzienos. Tās ir ikdienas fiziskās aktivitātes, sabalansēts uzturs, ķermeņa kopšana, veselīgs miegs, ikgadējās veselības pārbaudes, pietiekams ūdens patēriņš ikdienā, emocionālā labsajūta un fiziskas aktivitātes brīvā dabā.

Pirmo izaicinājumu "Jūties labi savā ķermenī!" vadīs sporta kluba "Veselības fabrika" fiziskās sagatavotības treneris Mikus Embrekts.

"Izaicinājumā meklēsim veidus, kā izkustēties, arī nepametot savu darba vietu. Kopā apgūsim pilnvērtīgus fiziskos vingrinājumus, ko vienkārši veikt atpūtas brīdī darbā vai mājās," stāsta Mikus.

Līga Andžāne, populārā dzīvesstila bloga HappyWhispers.lv autore un veselīga dzīvesveida entuziaste, izaicinājumā "Ēdam veselīgi un garšīgi!" atspēkos tipiskākos mītus par veselīgu uzturu, kopā ar izaicinājuma dalībniekiem atklājot jaunus produktus un garšas, iedzīvinot labākus ēšanas paradumus un piedzīvojot, kā veselīgs uzturs pozitīvi ietekmē pašsajūtu ikdienā.

Savukārt izaicinājumā "Uzzini zināmo un nezināmo par ūdeni!" Latvijā pirmais ūdens someljē Dans Grasmanis interesentus izglītos par dzeramo ūdeni, avota ūdeni, minerālūdeni – to atšķirībām, iegūšanas veidiem, vērtībām un ūdens vecumu. Viņš pastāstīs par ūdens nozīmi veselībā, minerālu iedarbību uz veselību un būtiskākajām ūdens sastāvdaļām, kā arī iemācīs lasīt ūdens pudeles etiķeti.

"Tava lielā izaicinājuma" pasākumi tiks organizēti īpašos katrai tēmai veltītos pasākumos gan sociālajā tīklā Facebook.com, gan klātienē. Tajos 21 dienas garumā eksperti foto, video un diskusiju formā dalīsies ar vērtīgiem padomiem, rīkiem, piemēram, bezmaksas treniņiem vai semināriem, tiešraides lekcijām u. tml.

Šie pasākumi ir loģisks turpinājums "Lielajam Latvijas veselības testam", kura ietvaros janvārī ikviens Latvijas iedzīvotājs varēja piedalīties interaktīvā testā, pēc kura aizpildīšanas katrs dalībnieks saņēma ne tikai personīgo veselības novērtējumu, bet arī noderīgus padomus. Taču veselības pašnovērtējums ir tikai pirmais solis ceļā uz pozitīvām pārmaiņām. Lai izvirzītās apņemšanās sāktu īstenot, "Euroaptieka" ar astoņu sabiedrībā zināmu ekspertu palīdzību aicina pieņemt "Tavu lielo izaicinājumu".

Vairāk informācijas: www.veselibastests.lv.

Izaicinājumu norise:
1. "Jūties labi savā ķermenī!", 30.01.–19.02., izaicina sporta kluba "Veselības fabrika" fiziskās sagatavotības treneris Mikus Embrekts.
2. "Ēdam veselīgi un garšīgi!", 06.02.–26.02., izaicina bloga HappyWhispers.lv autore un veselīga dzīvesveida entuziaste Līga Andžāne.
3. "Mīli savu ķermeni!", 13.02.–05.03., izaicina "Veselības centra 4" Dermatoloģijas klīnikas dermatoveneroloģe Anda Apine.
4. "Veselīgs miegs", 20.02.–12.03., izaicina RSU Miega laboratorijas vadītājs Dr. med. Juris Svaža.
5. "Ieklausies sevī!", 27.02.–19.03., izaicina "Veselības centra 4" ģimenes ārste Dr. Dana Misiņa.
6. "Uzzini zināmo un nezināmo par ūdeni!", 06.03.–26.03., izaicina Latvijā pirmais ūdens someljē Dans Grasmanis.
7. "Esi savu emociju saimnieks!", 13.03.–02.04., izaicina jogas un ķermeņa orientēto prakšu pasniedzēja Baiba Kranāte.
8. "Kustības svaigā gaisā", 20.03.–09.04., izaicina fiziskās sagatavotības trenere, garo distanču skrējēja Zanda Zariņa-Rešetina.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)