Banner 980x90

Aicina uz Jāņu ielīgošanas pasākumu "Īsa pamācība līgošanā"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Tuvojoties gada visgarākajai dienai un visīsākajai naktij jeb tautā tik ļoti gaidītājiem svētkiem – Jāņiem, 15.jūnijā no plkst.18.00 līdz 21.00 Kultūras un tautas mākslas centra "Ritums" filiālē, Laimdotas ielā 42, notiks Jāņu ieskaņas pasākums "Īsa pamācība līgošanā".

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Kultūras un tautas mākslas centra "Ritums" direktores vietniece radošajā darbā Evija Lūse, pasākumu vadīs folkloristi Iveta un Vidvuds Medeņi. Ieeja bez maksas.

"Ja Jāņu un Līgo svētku laikā daba mums piedāvā uzņemt vienreizēju pilnbrieda enerģiju, tad pratīsim to saņemt ar dziedāšanu, dejošanu, vainagu pīšanu, lauku un kaimiņu aplīgošanu, saules godināšanu, dažādu Jāņa tradīciju un rituālu veikšanu īsākajā gada naktī," stāsta pasākuma vadītāja Iveta Medne, kura kopā ar Vidvudu Medeni rādīs un iesaistīs apmeklētājus dažādās rotaļās un Jāņu rituālos.

Ar dziesmām, rotaļām un dejām uz skatuves uzstāsies folkloras kopas "Garataka", "Laiva", "Lāns", "Berendejka", "Vilkači", kā arī deju kolektīvi "Zelta sietiņš", "Kamolītis" un deju kopa "Bramaņi". Viņus papildinās vesela dziedātāju saime: senioru sieviešu koris "Daugavas vanadzes" un neierasts Jāņu ielīgošanas svētku viesis, VEF Kultūras pils ansamblis "Rīgas Pantomīma".

Paralēli dančiem un dziesmām uz skatuves ikviens apmeklētājs varēs piedalīties Jāņu vainagu pīšanas darbnīcā, lielās Jāņu zīmes rotāšanā, dažādu dzīvnieciņu veidošanā no salmiem, kā arī izvēlēties sev piemērotāko veiksmes nesēju, latviešu zīmi, un to iestrādāt kokā.

Svētku tirdziņā būs iespēja iegādāties malkas krāsnī ceptu maizīti no "Zelmas maiznīcas", Armanda gaļas kūpinājumus no Ķekavas, kā arī dažādu sieru izstrādājumus, kvasu un baudīt plašu klāstu visdažādāko medus produkciju no SIA "Meduspils".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)