Banner 980x90

Aigars Kesenfelds: Somu investori palīdzēs Madara Cosmetics tālākajā attīstībā

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
2018. gada nogalē uzņēmums Sustainable Investments, kura īpašnieki ir Aigars Kesenfelds un viņa ģimene, Somu investoram pārdeva sev piederošās Madara Cosmetics akcijas kopumā par 5,3 miljoniem eiro.

Sustainable Investments – kopā ar Madara Cosmetics jau kopš pirmsākumiem
Aigars Kesenfelds uzņēmuma Madara Cosmetics attīstībā iesaistījās jau pirms 11 gadiem, kad zīmols vēl bija pavisam jauns un mazpazīstams. Aigars Kesenfelds atzīst, ka viņu jau sākotnēji uzrunājusi uzņēmuma vadītāju vīzija un stratēģija, kā arī – nav bijis šaubu par produkta kvalitāti un aktualitāti tirgū. Nojauta bija izrādījusies pareiza, jo nu bez šaubīšanās var apgalvot, ka Madara Cosmetics ir lielākais kosmētikas ražotājs Latvijā, pārspējot līdzšinējo līderi AS "Dzintars".

Aigars Kesenfelds arī norāda, ka, viņaprāt, uzņēmums Sustainable Investments savu darba daļu ir paveicis, palīdzot kosmētikas zīmolam nostāties uz stabila attīstības ceļa un ieņemt pareizo zīmola virzības un attīstības kursu. Tagad laiks doties tālāk, tādēļ tika nolemts pārdot ģimenes uzņēmumam piederošās akcijas Somijas investoram, kas varētu palīdzēt zīmolam ne tikai veiksmīgi turpināt iesākto, bet arī iekarot plašākus tirgus.

Foto: Aigars KesenfeldsFoto: Aigars Kesenfelds


Somijas investors pauž prieku par iespēju papildināt akciju paketi
Somijas investors Transmeri Group Ab izmantoja iespēju papildināt savu akciju skaitu. Uzņēmumam jau piederēja 6% uzņēmuma Madara Cosmetics akciju, kad tas nolēma papildināt savu portfeli, pievienojot tos 17% akciju, ko pārdeva Aigars Kesenfelds un viņa ģimenei piederošais uzņēmums Sustainable Investments. Transmeri kosmētikas un skaistumkopšanas virziena vadītāja Anu Koskinena pauda, ka pagaidām netiek plānots mainīt mērķus vai lomu uzņēmumā tikai tāpēc vien, ka ir būtiski palielināts uzņēmuma akciju portfelis. Gluži pretēji – viņa komentēja, ka esošā vadība pilnībā bauda akcionāru uzticību un akcionāri paļaujas uz viņu pieņemtajiem lēmumiem.

A. Koskinena arī pauda pārliecību, ka vērotā uzņēmuma izaugsme gada griezumā turpināsies arī šajā gadā un zīmolam ir visas iespējas kļūt par lielāko kosmētikas ražotāju gan Ziemeļvalstīs, gan Baltijā. Līdzšinējās attīstības tendences liecina, ka izaugsme turpināsies un noieta tirgus varētu kļūt plašāks.

​Foto: Shutterstock.com​Foto: Shutterstock.com
Latviskā identitāte tiks saglabāta
Uldis Iltners, Madara Cosmetics valdes loceklis un viens no īpašniekiem, uzsvēra, ka kosmētikas zīmols tika radīts kā Latvijas uzņēmums un nemainīgi tāds arī paliks, jo vairāk nekā 50% visu uzņēmuma akciju joprojām pieder uzņēmuma dibinātājiem. Tāpat U. Iltners pauda, ka latviskā identitāte uzņēmumam ir ļoti svarīga un tiks saglabāta. Somijas investors ir būtisks mazākuma akcionārs, taču tas neietekmē uzņēmuma identitāti vai turpmākās attīstības stratēģiju.

U. Iltners arī pauda gandarījumu par to, ka esošie akcionāri izrādījuši vēlmi palielināt savu akciju portfeli, tādējādi signalizējot, ka tie novērtē uzņēmuma esošo izaugsmi, kā arī uzticas tam biznesa modelim, kas ir izvēlēts kā zīmola attīstības stratēģija. Tāpat U. Iltners novērtēja ieguldījumu uzņēmuma attīstībā, ko tā pirmsākumos sniedza Aigars Kesenfelds un viņa ģimene. Tieši viņu atbalsts ir palīdzējis kosmētikas zīmolam attīstīties un kļūt par vienu no lielākajiem uzņēmumiem, kas Ziemeļvalstīs piedāvā dabīgu kosmētiku.

Esošo lielāko akcionāru kopumu U. Iltners novērtē kā labu un stabilu bāzi, kas redz attīstības perspektīvu un veic ieguldījumus, vērtējot situāciju ilgtermiņā. Šāds kopīgs tālākas attīstības perspektīvas redzējums arī palīdz attīstīt uzņēmumu un pieturēties pie izvēlētā kursa.

Akciju vērtība – tikai aug
Madara Cosmetics pārstāvji atklāj, ka somu investors ir iegādājies kopumā vairāk nekā 639 tūkstošus akciju, par vienu akciju maksājot 8,3 eiro. Kopumā šī cena par apmēram 33% pārsniedz to cenu, kas tika noteikta publiskajā piedāvājumā, kas tika veikts pirms gada. Publiskajā piedāvājumā noteiktā akciju cena bija 6,25 eiro par vienu akciju. Pieprasījums vairāk nekā divkārt pārsniedza iegādei pieejamo akciju skaitu.
2018. gadā uzņēmuma akcionāri saņēma dividendes no 2017. gada peļņas – izmaksāti tika 9 eirocenti par vienu akciju. Kopumā dividendēs, ko saņēma uzņēmuma akcionāri, tika sadalīti 25% uzņēmuma peļņas. Uzņēmums Madara Cosmetics ir strādājis ar peļņu pēdējos 10 gadus, kā arī – akcionāriem izmaksā dividendes.

Uzņēmuma attīstības perspektīvas – izteikti pozitīvas
Gan Aigars Kesenfelds, kura ģimenei piederošais uzņēmums pārdeva Madara Cosmetics akcijas, gan somu investori Transmeri Group Ab, gan arī uzņēmuma valdes loceklis Iltners ir vienisprātis, ka pašreiz izvēlētā attīstības stratēģija ir sekmīga un uzņēmumam ir visas iespējas kļūt par vienu no lielākajiem dabiskās kosmētikas ražotājiem Ziemeļvalstīs. Par to liecina arī arvien pieaugošā interese par dabisku kosmētiku un detalizētu produktu sastāvu. Aigars Kesenfelds ir pārliecināts, ka somu investors palīdzēs uzņēmumam sasniegt jaunas virsotnes. Pametot Madara Cosmetics akcionāru loku, Aigars Kesenfelds to sauc par labi pavadītu laiku un novēl uzņēmuma sekmes un strauju izaugsmi arī turpmāk.

Kosmētikas ražotāja Madara Cosmetics akcijas tiek kotētas Nasdaq Riga biržā, precīzāk – tās alternatīvajā tirgū First North. Uzņēmuma akciju nominālvērtība ir 0,1 eiro. Kopumā pamatkapitālu veido vairāk nekā 3,7 miljoni akciju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)