Banner 980x90

Aktuālākā informācija, kas ļaus izvēlēties pareizo barošanas bloku datoram

Nepārtrauktās barošanas bloka (UPS jeb Uninterruptable Power Supply) izvēle datoram izskatās kā diezgan vienkāršs uzdevums. Taču, ņemot vērā pieaugošo sortimentu un tā daudzveidību, kā arī atšķirīgās datoru prasības, atbilstošā modeļa iegāde var prasīt vairāk laika un pūļu, nekā plānots. Taču interneta veikals 220.lv ir sagatavojis Tev kompaktu ceļvedi, kas palīdzēs izvēlēties īsto UPS.

Barošanas bloks datoram ir nozīmīga ierīce, kas to pasargā no dažādām sekām, kuras var rasties elektroenerģijas padeves zuduma vai pārtraukumu rezultātā. Tāpat, protams, UPS arī noder, lai turpinātu izmantot datoru gadījumā, ja elektrības padeve pazūd uz ilgāku laiku. 

Pirms pievēršamies faktoriem, kas jāņem vērā, izvēloties UPS, ir jāpiemin tas, kāda veida tehnikai barošanas bloku var izmantot. Vispārīgi runājot, UPS ir radīti lielākoties nelielām ierīcēm, piemēram, stacionārajiem datoriem (PC), audio sistēmām un televizoriem. Lielāka izmēra ierīcēm būs vajadzīgi jaudīgāki un īpaši pielāgoti barošanas bloki.

Kā Tev var noderēt barošanas bloks?
UPS nodrošina divus galvenos pakalpojumus. Pirmkārt, tas var regulēt maiņstrāvas spriegumu, novēršot vai ievērojami samazinot sprieguma pārslodzi, kas var ievērojami bojāt Tava datora sistēmu. Tāpat barošanas bloks nodrošina Tava datora sistēmu ar enerģijas padevi ierobežotu laiku gadījumos, ja pazūd elektrība. 

Lai UPS kvalitatīvi pildītu savu funkciju, tam ir jābūt atbilstošā formātā, kas ietekmē spēju nodrošināt pieslēgtajām ierīcēm nepieciešamo enerģiju. Formāts šajā gadījumā var ietvert gan minimālo jaudu, kas nepieciešama ierīču darbināšanai, gan arī laika daudzumu, kādu Tu vēlies, lai UPS darbinātu pieslēgtās ierīces. Taču šis noteikti nav vienīgais faktors, kas jāņem vērā, izvēloties barošanas bloku datoram. 

Jauda
Viena no svarīgākajām barošanas bloka īpašībām, kurai vajadzētu pievērst uzmanību, ir tā jauda (W). To, kāda ir konkrēta UPS jauda, vari noskaidrot, aplūkojot katra modeļa aprakstu interneta veikala 220.lv piedāvājumā. Jauda parāda to, vai izvēlētais barošanas bloks spēs nodrošināt Tavam datoram un tā sastāvdaļām nepieciešamo enerģiju. 

Nominālais efekts (VA)
Kad nepieciešamā barošanas bloka jauda noskaidrota, ir pienācis laiks pāriet pie nākamā parametra. Un tas ir nominālais efekts (VA), kas parāda esošo jaudu maiņstrāvas ķēdē. Tā kā dators izmanto maiņstrāvu (AC), lai darbotos, nominālais efekts ir piemērots, lai noteiktu, cik daudz jaudas tas patērē. Minimālais nominālais efekts tikai parāda, ka UPS ir spējīgs nodrošināt datora darbībai nepieciešamo enerģiju; tas neparāda, cik ilgi barošanas bloks spēs darbināt ierīci gadījumā, ja elektrība pazudīs. 

Baterijas darbības laiks
Šis parametrs tiešā veidā izsaka to, cik ilgi UPS spēs darbināt datoru, ja elektrība pazudīs uz ilgāku laiku. Bieži vien šis periods ir izteikts minūtēs un norādīts preces aprakstā. Ja tomēr šī informācija tur nav norādīta, vari apmeklēt UPS ražotāja mājaslapu un atrast interesējošā modeļa datus tur. 

Papildu faktori, kuriem jāpievērš uzmanība
Vēl viena lieta, kas jāņem vērā, ir UPS baterija. Barošanas bloks pavisam noteikti ir vērtīgs ieguldījums datora aizsardzībā, un jāņem vērā, ka tam ir viena detaļa, kas ik pa laikam jānomaina – baterija. Vidēji viena UPS baterija kalpo trīs līdz piecus gadus. 

UPS ierīce parasti periodiski veic baterijas pārbaudi, nosakot, vai tā joprojām spēj nodrošināt nepieciešamo jaudu. Vairums barošanas bloku ziņos ar signāla palīdzību par to, ka bateriju nepieciešams nomainīt, taču ir arī tādi modeļi, kas vienkārši apturēs darbību nākamreiz, kad būs nepieciešama enerģija datora darbināšanai. 

Ja meklē vietu, kur pieejami kvalitatīvi, daudzveidīgi un lēti barošanas bloki datoram, noteikti ieskaties 220.lv piedāvājumā!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)