Banner 980x90

ĀM aicina iedzīvotājus iesaistīties diskusijās par Eiropas nākotni Latvijas reģionos un Rīgā

Rīga, 11.okt., LETA. Latvijas reģionos un Rīgā norisināsies diskusijas par Eiropas nākotni, kurās aicināts iesaistīties ikviens Latvijas iedzīvotājs, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Ministrijā skaidroja, ka Latvijā ir sākts dialogs ar iedzīvotājiem par Eiropas nākotni, ko ierosināja Francijas prezidents Emanuels Makrons, aicinot tieši un nepastarpināti uzklausīt Eiropas Savienības (ES) iedzīvotājus un apmainīties viedokļiem par Eiropas nākotnes modeli. Ministrija aicina ikvienu piedalīties šajās diskusijās visā Latvijā tiešsaistes platformā un klātienē.

"Zīmīgi, ka diskusija par Eiropas nākotni Latvijā notiek šogad, kad svinam mūsu valsts simtgadi. Šodien, kad esam pilntiesīga ES dalībvalsts, arī no mums ir atkarīga tās nākotne. Viens no ES izaicinājumiem ir nepieciešamība tuvināt tās institūcijas Eiropas pilsoņiem. Tāpēc ir svarīgi sadzirdēt iedzīvotāju domas, cerības un bažas par Eiropas nākotni. Aicinu visus Latvijas iedzīvotājus iesaistīties sarunā par šo svarīgo tēmu," norāda ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Izteikt viedokli par Eiropas nākotni ikviens ir aicināts gan publiskās diskusijās, gan Eiropas dialoga forumā - digitālā tiešsaistes platformā interneta portālā "Manabalss.lv". Forumā būs iespējams paust redzējumu un priekšlikumus nākotnes Eiropai. Dialoga forums turpinās darboties līdz oktobra beigām.

Klātienes publiskās diskusijas notiks Latvijas reģionos un Rīgā. Vairākas no tām organizēs Latvijas Pilsoniskā alianse sadarbībā ar citām nevalstiskajām organizācijām. ĀM kopā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā organizēs reģionālas diskusijas Liepājā, Daugavpilī, Jelgavā un Valmierā. Savukārt ES informācijas punktu koordinatori organizēs diskusijas Rēzeknes, Jēkabpils, Valmieras, Kuldīgas un Rīgas bibliotēkās.

Sabiedrības apspriežu rezultāti, izteiktās atziņas un priekšlikumi par Eiropas nākotni būs pamatā Latvijas ziņojumam, kas būs ieguldījums ES dalībvalstu un institūciju kopīgajā ziņojumā, par kuru ES valstu un valdību vadītāji diskutēs Eiropadomes sanāksmē šogad decembrī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)