Banner 980x90

Ameriks: Nākamajā Rīgas domē arī būs četras partijas, tikai "Vienotības" vietā būs ZZS

Andris Ameriks/ Foto: Zane Bitere/ LETA
Andris Ameriks/ Foto: Zane Bitere/ LETA
Nākamajās Rīgas domes vēlēšanās uzvarēs "Saskaņas" un "Gods kalpot Rīgai" (GKR) apvienotais saraksts, intervijā aģentūrai LETA prognozēja GKR priekšsēdētājs, Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

Pēc viņa domām, 5% barjeru pārvarēs nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK. Rīgas domē varētu atgriezties arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), ja tā startēs ar vienotu sarakstu, uzskata Ameriks. Savukārt, ja turpināsies līdzšinējā kašķēšanās "Vienotībā", nākamajā Rīgas domē, tāpat kā šajā sasaukumā, būs četras partijas, tikai "Vienotības" vietā būs ZZS, pauda politiķis.

Ameriks gan vērtē, ka ZZS, nacionālā apvienība un arī "Vienotība" stāv tālu no pašvaldību politikas. "Viņi ir kļuvuši par Eiropas Parlamenta, Saeimas līmeņa politiķiem, viņi nevar nokāpt lejā uz pašvaldību līmeni," uzskata Ameriks.

Rezultātā lielo partiju vadošie politiķi baidās no pašvaldībām, pārliecināts Ameriks. "Kamēr stipri līderi nenāks cīnīties par Rīgas atslēgām, par mēra amatu, nekā nebūs. To es esmu teicis arī publiski gan par ZZS, gan par nacionālo apvienību, gan par "Vienotību". Šodien mēs redzam labējo partiju tukšu pļāpāšanu, ka labi būtu, ja atrastos kāds, kas nāktu cīnīties par Rīgas mēra amatu. Tas nozīmē, ka tie politiķi, kas sēž Saeimas krēslos, būtībā nav gatavi kandidēt Rīgas domes vēlēšanās. Nav pamata cerēt, ka rīdzinieki alkst par viņiem balsot. Valsts līmeņa koalīcijas partijas šodien nav gatavas cīnīties par vietām Rīgas domē," pārliecināts Ameriks.

Ameriks nešaubās, ka arī bez sadarbības līguma ar "Saskaņu" GKR būtu pārstāvēta Rīgas domē. "Rīgas domē man ir nācies strādāt gan četru, gan piecu partiju labējo vai, var arī teikt, latvisko partiju koalīcijā. Strādāšanu šādās koalīcijās varētu raksturot kā "viens solis uz priekšu, divi - atpakaļ". Raksturīga iezīme tām bija savstarpēja kašķēšanās," pastāstīja Ameriks.

Viņš minēja, ka ar "Saskaņu" GKR ir vienojusies, ka tiek runāts tikai par Rīgu, par darāmajiem darbiem galvaspilsētā. "Tas skar ne tikai skolu un bērnudārzu remontus, bet arī kultūras pasākumus. Rīgas dome ir ieguldījusi daudz naudas Brāļu kapu sakopšanā, katru gadu organizējusi līgošanu krastmalā, šī tradīcija aizsākās tieši šīs Rīgas domes koalīcijas laikā," uzsvēra Ameriks.

Arī nākamajās Rīgas domes vēlēšanās būs kopīgs "Saskaņas" un GKR deputātu kandidātu saraksts, turklāt nebūs norādīts, kuras partijas biedrs ir konkrētais kandidāts. "Mēs esam panākuši vienošanos ar "Saskaņu" par kopīga deputātu kandidātu saraksta veidošanu nākamajās Rīgas domes vēlēšanās uz paritātes pamatiem. Kandidātu sarakstā tiks iekļauti esošie deputāti, bet brīvās vietas tiks sadalītas uz pusēm," pastāstīja Ameriks.

Vicemērs norādīja, ka vēlētos GKR deputātu kandidātu sarakstā redzēt vairāk kultūras darbinieku, kas palielinātu deputātu profesionalitāti un kapacitāti, pieņemot lēmumus par Rīgas kultūras dzīvi. "Es domāju, ka tie 12 cilvēki, kas tiks papildus deleģēti GKR deputātu kandidātu sarakstā, būs sabiedrībā labi pazīstami. Konkrētus uzvārdus es vēl nesaukšu," teica Ameriks.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)