Banner 980x90

Ar akciju "Diena BEZ alerģijas" ieskandina alerģijas mēnesi

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Šonedēļ piektdien, sestdien un svētdien (no 10. – 12.jūnijam) Rīgā Lucavsalā Neutral akadēmija rīko akciju "Diena BEZ alerģijas", kurā izglītos iedzīvotājus, kā pasargāt sevi un ģimeni no alerģijām un kā ar tām vislabāk sadzīvot. Pasākuma ietvaros interesenti varēs saņemt alergoloģes Daces Kārkliņas bezmaksas konsultācijas, savukārt bērni varēs piedalīties dažādās izzinošās meistarklasēs un spēlēs.

Akcija "Diena BEZ alerģijas" ieskandina alerģijas mēnesi, kas turpināsies līdz par jūnija beigām un aicinās iedzīvotājus ar paradumu maiņu mazināt alerģijas riskus.

Akcijas ietvaros Lucavsalā trīs dienas no plkst.11.00 – 15.00 darbosies vēstniecība "Nē alerģijai". Tajā varēs saņemt alergologa bezmaksas konsultāciju. Vienlaikus bērniem būs iespēja uzzināt, kā sevi pasargāt no saslimstības ar alerģijām, piedaloties dažādās izzinošās spēlēs un meistarklasēs. Vairāk informācijas www.neutralakademija.lv .

Alergologi aicina pievērst arvien lielāku sabiedrības uzmanību alerģijai kā slimībai, kuras izplatība pasaulē ir pielīdzināma jau epidēmijai un ar kuru saslimšanas kļūst arvien smagākas. Tādēļ Neutral akadēmija, kurā ir apvienojušies alergologi un zīmols Neutral, līdz pat mēneša beigām aicina iedzīvotājus Latvijā iesaistīties akcijā "Diena BEZ alerģijas" un apzināties alerģijas cēloņus, ko veicina mūsu ikdienas paradumi un piesārņotā vide. Mēneša ietvaros Neutral akadēmijas alergologi aicina iedzīvotājus vismaz vienu dienu līdz mēneša beigām izmainīt savus un ģimenes paradumus, tādā veidā samazinot alergēnu veidošanos, kas veicina alerģiju un ar to saistītu slimību veidošanos.

Mūsdienās attīstītajās valstīs, saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas rādītājiem, alerģiskas izpausmes var jau novērot aptuveni 40% iedzīvotāju un ir skaidrs, ka šis īpatsvars tuvākajos gados tikai pieaugs. Organizācija prognozē, ka nākotnē ar alerģiju un tās slimībām saskarsies gandrīz katrs otrais eiropietis.Alerģija ir kļuvusi par mūsdienu urbānās pasaules slimību. Viens no alerģijas rašanās iemesliem ir vide, ko esam ap sevi izveidojuši un kas ir bagāta ar dažādiem alergēniem. Tādēļ ārsti mudina negaidīt alerģisku simptomu parādīšanos, bet savlaicīgi pievērst uzmanību saviem ieradumiem.

Neutral akadēmijas soļi paradumu maiņai:

- Izvēlieties uzturā produktus, kas nesatur mākslīgus uzlabotājus un kas audzēti pēc iespējas dabiskākos apstākļos;

- Atceraties, ka tīrība mājās un personīgā higiēna ir svarīga, bet nepārspīlējiet ar to, jo pārlieku sterilā vide mazina mūsu imūnsistēmas aizsardzības spējas;

- Dodiet priekšroku mazgāšanas un ķermeņa kopšanas produktiem, kas neveicinās alerģiju rašanos;

- Izvairieties no kaitīgiem ieradumiem, piemēram, smēķēšanas, kas arī ir viens no alerģiju veicinošiem faktoriem. Tāpat svarīgi neuzturēties smēķējošu cilvēku tuvumā;

- Alerģijas daudz vairāk ir novērojamas pilsētniekiem, un pie tā vainīgs ir arī piesārņotais gaiss un vide, kurā ikdienu uzturamies. Pēc iespējas vairāk izvēlaties uzturēties dabiskā vidē – laukos, mežā, pludmalē un citviet, kur nav izplūdes gāzu un CO2 kopumā radītais piesārņojums;

- Pievērsiet uzmanību savam dzīvesveidam kopumā – cik tas ir dabīgs un draudzīgs jūsu organismam?! Atceraties, ka mūsdienās arvien vairāk ar alerģiju saskaras bērni agrā vecumā, kas visticamāk ir mūsu dzīvesveida un uztura rezultāts.

Par Neutral akadēmiju

Neutral akadēmijas alergologi norāda, ka pēdējos gados gan Latvijā, gan pasaulē ir novērojama tendence, ka saslimšanas ar alerģiju kļūst smagākas. Tāpēc ir svarīgi, lai iedzīvotāji sekotu līdzi saviem ieradumiem un neveicinātu alergēniem bagātas vides veidošanos, it īpaši akcentējot sabiedrības paradumu maiņu saistībā ar mākslīgi uzlabotu vidi. Neutral akadēmijas mērķis ir izglītot sabiedrību par drošu un brīvu vidi no alergēniem. Tās izveidē apvienojušies Latvijas alergologi un zīmols Neutral, kas vairāk nekā 25 gadus saka alerģijai "Paldies, nē" un cītīgi strādā, lai radītu maigus un kvalitatīvus produktus personīgai higiēnai bērniem un pieaugušajiem, kā arī veļas mazgāšanas un tīrīšanas līdzekļus. Tie nesatur krāsvielas, smaržvielas un citas nevajadzīgas piedevas, kas rada smaržīgumu, tīrības un baltuma efektu

Vairāk par alerģijām un to radītajām slimībām lasiet un uzdodiet jautājumus Neutral akadēmijas ekspertiem www.neutralakademija.lv  .

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)