Banner 980x90

Ar plašu pasākumu programmu 11.novembra krastmalā atzīmēs Līgo svētkus

Rīga, 17.jūn., LETA. No 23.jūnija plkst.17 līdz 24.jūnija rītausmai plkst.4.30, 11.novembra krastmalā notiks vērienīgi Līgo svētku svinēšanas pasākumi, aģentūru LETA informēja Rīgas domes pārstāve Indra Vilde.

Krastmalā uz trīs skatuvēm uzstāsies Latvijā populāri mūziķi un aktieri, būs iespēja dzirdēt maestro Raimonda Paula joku dziesmu programmu "Viena tante teica...", kā arī pasākumā darbosies vairāk nekā 30 kafejnīcas un miestiņa teltis. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Krastmalā "Zāļu placī" - uz pasākuma galvenās skatuves uzstāsies DJ Kaspars Zaviļeiskis, kā arī grupas "Rahu The Fool", "Labvēlīgais tips" un "Apvedceļš". Svētku ugunskuru iedegšana notiks plkst.22.30.

Pasākuma kulminācija būs maestro Raimonda Paula joku dziesmu koncerts "Viena tante teica…", kurā kopā ar vakara vadītājiem Valteru Krauzi un Janu Duļevsku piedalīsies solisti Ieva Kerēvica, Daumants Kalniņš, Aija Vītoliņa, Andris Ērglis, Ginta Krievkalna, Jānis Apeinis un pavadošā grupa Kristapa Krievkalna vadībā.

"Malkas placī" - uz pasākuma mazās skatuves muzicēs folkloras kopas "Ceiruleits" un "Kokle", uzstāsies Rīgas danču klubs, postfolkloras grupa "Rikši", duets "Transleiteris" un DJ Roberts Lejasmeijers.

Savukārt "Ziņģu teltī" apmeklētāji varēs dzirdēt labākās Līgo svinību ziņģes, kuras izpildīs Juris Hiršs, Andris Daņiļenko un Valdis Zilveris, un līdz pat rītam notiks karaoke kopā ar solistiem Ģirtu Zebuliņu un Kristīni Timermani.

"Amatu placī" būs pieejamas seno arodu un Jāņu tradīciju meistardarbnīcas, bet "Stiķu un pigoru placī" ikvienam būs iespēja piedalīties tautiskās stafetēs un aktivitātēs.

Visa pasākuma norises laikā 11.novembra krastmalā darbosies vairāk nekā 30 gadatirgus tipa kafejnīcas un miestiņa teltis, kurās varēs iegādāties tradicionālos svētku ēdienus un dzērienus.

Sabiedriskais transports Rīgā 23.jūnijā un 24.jūnijā būs bez maksas.

Pasākumu "Līgosim krastmalā! Pirms simts gadiem Daugavmalā..." rīko Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar SIA "Ideju Institūts".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)