Banner 980x90

Asociācija: Aprīlī jaunu dzīvokļu cena Rīgas mikrorajonos samazinājusies par 2%

Rīga, 16.maijs, LETA. Jaunu dzīvokļu cena Rīgas mikrorajonos šā gada aprīlī, salīdzinot ar 2019.gada martu, samazinājusies par 2%, liecina jaunākais Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociācijas (LANĪDA) tirgus cenu indikators.

Sekundārajā tirgū piedāvātajiem dzīvokļiem Rīgas centrā cena samazinājusies par 1,5%, bet Rīgas rajonā tā augusi par 1%.

Dzīvokļiem jaunajos projektos Rīgas centrā cena aprīlī palielinājās par 2%, bet mikrorajonos aprīlī cena palielinājās par 0,1%. Rīgas rajonā jauno projektu cena saruka par 0,3%, savukārt Jūrmalā cena samazinājās par 3%.

Saskaņā ar nekustamā īpašuma uzņēmumu sniegto informāciju, aprīlī vidējā piedāvājuma cena dzīvokļiem jaunajos projektos Rīgas centrā bija 2500 eiro par kvadrātmetru, Rīgas mikrorajonos - 1465 eiro par kvadrātmetru, Rīgas rajonā - 937 eiro par kvadrātmetru, Jūrmalā - 2800 eiro par kvadrātmetru.

Vidējā piedāvājuma cena dzīvokļiem sekundārajā tirgū Rīgas centrā bija 1480 eiro par kvadrātmetru, Rīgas mikrorajonos - 820 eiro par kvadrātmetru, Rīgas rajonā - 566 eiro par kvadrātmetru.

Vidējā piedāvājuma cena privātmājām Rīgas mikrorajonos aprīlī bija 1203 eiro par kvadrātmetru (salīdzinājumā ar martu augusi par 0,3%), Rīgas rajonā - 938 eiro par kvadrātmetru (palielinājusies par 1%), Jūrmalā - 1316 eiro par kvadrātmetru (cena sarukusi par 0,3%).

Šā gada aprīlī cenu indikators tika izveidots, pamatojoties uz monitoringa rezultātiem par reāli notikušajiem darījumiem, ko nodrošināja nekustamo īpašumu kompānijas "Ober Haus", "Latio" un "Balsts". Analizējot analītikas nodaļu sniegto informāciju, tiek noteikts vidējais statistiskais rādītājs katrā segmentā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)