Banner 980x90

Asociācija: Aprīlī sērijveida dzīvokļu cena Rīgas mikrorajonos palielinājās par 1%

Rīga, 18.maijs, LETA. Šā gada aprīlī, salīdzinot ar martu, sērijveida dzīvokļu cena Rīgas mikrorajonos palielinājās par 1%, liecina jaunākais Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociācijas (LANĪDA) tirgus cenu indikators.

Sekundārajā tirgū piedāvātajiem dzīvokļiem Rīgas centrā cena mēneša laikā nav mainījusies, arī Rīgas rajonā tā nav mainījusies.

Dzīvokļiem jaunajos projektos Rīgas centrā aprīlī cena palielinājusies par 0,1%, bet mikrorajonos tā palielinājusies par 0,2%. Rīgas rajonā cena jauno projektu dzīvokļiem palielinājusies par 0,1%, bet Jūrmalā cena palielinājusies par 0,5%.

Šā gada aprīļa cenu indikators tika izveidots, pamatojoties uz monitoringa rezultātiem par reāli notikušajiem darījumiem, ko nodrošināja nekustamo īpašumu kompānijas "Ober Haus", "Latio" un "Balsts". Analizējot analītikas nodaļu sniegto informāciju, tiek noteikts vidējais statistiskais rādītājs katrā segmentā.

Saskaņā ar uzņēmumu sniegto informāciju aprīlī vidējā piedāvājuma cena dzīvokļiem jaunajos projektos Rīgas centrā bija 2627 eiro par kvadrātmetru, Rīgas mikrorajonos - 1353 eiro par kvadrātmetru, Rīgas rajonā - 896 eiro par kvadrātmetru, Jūrmalā - 2710 eiro par kvadrātmetru.

Vidējā piedāvājuma cena dzīvokļiem sekundārajā tirgū Rīgas centrā bija 1390 eiro par kvadrātmetru, Rīgas mikrorajonos - 777 eiro par kvadrātmetru, Rīgas rajonā - 524 eiro par kvadrātmetru.

Vidējā piedāvājuma cena privātmājām Rīgas mikrorajonos aprīlī bija 1172 eiro par kvadrātmetru (salīdzinājumā ar martu samazinājusies par 1%), Rīgas rajonā - 932 eiro par kvadrātmetru (nav mainījusies), Jūrmalā - 1328 eiro par kvadrātmetru (palielinājusies par 2%).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)