Banner 980x90

Asociācija: Martā sērijveida dzīvokļu cena Rīgas mikrorajonos samazinājās par 0,2%

Rīga, 16.apr., LETA. Šā gada martā, salīdzinot ar februāri, sērijveida dzīvokļu cena Rīgas mikrorajonos samazinājās par 0,2%, liecina jaunākais Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociācijas (LANĪDA) tirgus cenu indikators.

Sekundārajā tirgū piedāvātajiem dzīvokļiem Rīgas centrā cena mēneša laikā palielinājusies par 1%, arī Rīgas rajonā tā ir palielinājusies par 1%.

Dzīvokļiem jaunajos projektos Rīgas centrā martā cena samazinājusies par 1%, bet mikrorajonos tā palielinājusies par 0,1%. Rīgas rajonā cena jauno projektu dzīvokļiem palielinājusies par 1%, bet Jūrmalā cena samazinājusies par 0,1%.

Šā gada marta cenu indikators tika izveidots, pamatojoties uz monitoringa rezultātiem par reāli notikušajiem darījumiem, ko nodrošināja nekustamo īpašumu kompānijas "Ober Haus", "Latio" un "Balsts". Analizējot analītikas nodaļu sniegto informāciju, tiek noteikts vidējais statistiskais rādītājs katrā segmentā.

Saskaņā ar uzņēmumu sniegto informāciju martā vidējā piedāvājuma cena dzīvokļiem jaunajos projektos Rīgas centrā bija 2625 eiro par kvadrātmetru, Rīgas mikrorajonos - 1350 eiro par kvadrātmetru, Rīgas rajonā - 895 eiro par kvadrātmetru, Jūrmalā - 2696 eiro par kvadrātmetru.

Vidējā piedāvājuma cena dzīvokļiem sekundārajā tirgū Rīgas centrā bija 1390 eiro par kvadrātmetru, Rīgas mikrorajonos - 771 eiro par kvadrātmetru, Rīgas rajonā - 524 eiro par kvadrātmetru.

Vidējā piedāvājuma cena privātmājām Rīgas mikrorajonos martā bija 1182 eiro par kvadrātmetru (salīdzinājumā ar februāri palielinājusies par 0,1%), Rīgas rajonā - 932 eiro par kvadrātmetru (palielinājums par 1%), Jūrmalā - 1304 eiro par kvadrātmetru (nav mainījusies).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)