Banner 980x90

Attīstītājs "Kapitel" plāno investēt 145 miljonus eiro projektos Rīgā un Tallinā

Rīga, 18.jūl., LETA. Nekustamo īpašumu projektu attīstītājs SIA "Kapitel" tuvākajos gados plāno ieguldīt aptuveni 145 miljonus eiro "Elemental Skanste" biroju ēku kompleksā un tirdzniecības centrā "Spice" Rīgā, kā arī "Juhkentali" biznesa kompleksā Tallinā, aģentūru LETA informēja kompānijā.

"Tuvākajos gados mēs plānojam investēt aptuveni 145 miljonus eiro projektos Rīgā un Tallinā - gan jaunu biroju ēku kompleksu "Elemental Skanste" un "Juhkentali" būvniecībā, gan arī tirdzniecības centra "Spice" konkurētspējas celšanā," norādīja "Kapitel" padomes priekšsēdētājs Tāvi Ojala.

Pēc viņa teiktā, divus lielos biznesa kompleksus kompānija attīsta gandrīz vienlaicīgi. Pēc visu kārtu izbūves "Elemental Skanste" kompleksā Rīgā ietilps piecas biroju ēkas 41 600 kvadrātmetru kopējā iznomājamā platībā. Pirmajai būvniecības kārtai Skanstes ielā 25 jau ir saņemta un stājusies spēkā Rīgas pilsētas būvvaldes izdotā būvatļauja, un pirmā posma projektēšanas darbus kompānija plāno pabeigt jau šovasar, bet būvdarbus paredzēts sākt šā gada rudenī. Pirmajā posmā ietilpst divas 10 stāvu biroju ēkas ar 21 700 kvadrātmetru kopējo iznomājamo platību, un investīciju apjoms tajās sasniegs 40 miljonus eiro.

Savukārt biznesa kompleksā "Juhkentali", Līvalaia ielā, Tallinā, kopējā nomājamā platība paredzēta 40 000 kvadrātmetri un tajā ietilps Igaunijā augstākā 28 stāvu biroju ēka, kā arī 15 stāvu biroju ēka, deviņu stāvu daudzdzīvokļu māja, pakalpojumu zonas un autostāvvieta, kas savienos visas ēkas. "Kopējais ieguldījums projektā tiek lēsts aptuveni 100 miljonu eiro apmērā. Šobrīd notiek projektēšanas sagatavošanās darbi ar arhitektiem, un mēs plānojam sākt būvniecību 2020. gadā," teica Ojala.

"Kapitel" pārstāvji arī informēja, ka "Kapitel" konsekventi iegulda portfelī esošajos projektos - pērn tika pabeigts sporta klubs tirdzniecības centrā "Panorama". Savukārt sadarbībā ar starptautisku arhitektu biroju tika sagatavots projekts tirdzniecības centra "Spice" rekonstrukcijai un paplašināšanai. "Sopruse Arimaja" biroju ēkā tika uzbūvēta koģenerācijas stacija.

Tāpat "Kapitel" informēja, ka kompānijas pārdošanas ieņēmumi pērn sasnieguši 42 miljonus eiro, savukārt uzņēmuma aktīvu aptuvenā tirgus vērtība pieaugusi līdz pusmiljardam eiro. "Kapitel" 2017.gada rezultāti atbilst plānotajiem. Mūsu panākumi pastāvīgi balstās uz labi funkcionējošas uzņēmējdarbības vidi un ilgtermiņa attiecībām ar tirdzniecības centru un biroju ēku nomniekiem, kā arī viesnīcu operatoriem. Turklāt "Delta Plaza" un "Sopruse Arimaja" biroju ēkas Tallinā, kā arī A klases "Narbuto 5" biroju ēka Viļņā, kuru mēs pabeidzām 2017. gada rudenī, arī ir aizpildītas ar nomniekiem. Saskaņā ar mūsu stratēģiju paplašināties ārpus Baltijas valstīm, 2017. gadā mēs iegādājāmies "Palac Pavlova" biroju ēku Prāgā; šobrīd turpinām analizēt tirgu un meklēt jaunus iegādes objektus," teica Ojala.

Saskaņā ar kompānijā sniegto informāciju, "Kapitel" portfelī esošie tirdzniecības centri pagājušajā gadā turpinājuši uzrādīt ļoti labus rezultātus. Audzis tirdzniecības centru "Spice" un "Spice Home" apgrozījums, bet "Panorama" centra Viļņā apgrozījums sasniedzis rekordaugstu rezultātu. Tirdzniecības centrs "Viru Keskus" Tallinā, kurā "Kapitel" pieder kapitāldaļas, 2017. gadā uzrādījis līdz šim augstāko pārdošanas apjoma un apmeklētāju skaita līmeni. 2017. gads bijis arī ļoti labs kompānijas viesnīcām Tallinā.

"Kapitel", agrākais "E.L.L Real Estate", ir viens no lielākajiem nekustamo īpašumu uzņēmumiem Baltijas valstīs. Tas attīsta un pārvalda tirdzniecības centrus, viesnīcas un biroju ēkas. Uzņēmuma nekustamo īpašumu portfelī ir vairāk nekā 190 000 kvadrātmetru nomājamas platības. Uzņēmumam pieder īpašumi vai iznomātas platības vairākos lielākajos tirdzniecības centros ("Spice" un "Spice Home" Rīgā; "Panorama" Viļņā, "Viru Keskus" Tallinā) un četrās biroju ēkās ("Delta Plaza" un "Sõpruse Ärimaja" Tallinā, "Narbuto 5" Viļņā, "Palac Pavlova" Prāgā). Uzņēmumam pieder "Nordic Hotel Forum" (operators "Nordic Hotels"), un kopā ar AS "Infortar" tiem pieder "Tallink City Hotel", kuru pārvalda "Tallink Hotels".

Uzņēmums tika dibināts 1997.gadā, un tā īpašnieki ir Igaunijas pilsoņi. 2016.gadā uzņēmuma ieņēmumi bija 42 miljoni eiro. Šobrīd uzņēmuma Igaunijas, Latvijas, Lietuvas filiāles dod darbavietas 50 cilvēkiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)