Banner 980x90

Atverot šampanieti ar zobenu, atklāj gastronomisko piedzīvojumu virs Vecrīgas

Lielākais šampanieša zīmols Francijā G.H.MUMM ar meistarīgā vīnziņa Jāņa Kaļķa sabrage paraugdemonstrējumiem, atverot šampanieša pudeli ar zobenu, šodien atklāja Dinner in the Sky -  gastronomijas un jaunu iespaidu pieredzes nedēļu Rīgā. Tā norisināsies no 2.-7. jūnijam.

Šis ir viens no gaidītākajiem sezonas notikumiem, jo liek novērtēt meistarību – kvalitatīvu ēdienu un izcilu šampanieti 50m augstumā.

"Ja man jautā, kā atpazīt labu šampanieti, tad par pasaules leģendām kļūst tie, kuriem izdodas cauri gadsimtiem saglabāt tradīcijas un izkopt savu garšas kvalitāti. Šampanietis visos laikos ir bijis skaistu svinību un uzvaras simbols, tāpēc esmu priecīgs, ka šodien man bija tā iespēja ļaut piedzīvot vēl Napoleona laikā tapušo "sabrage" jeb šampanieša atvēršanu ar zobenu tradīciju, kuras turpinātājs visā pasaulē ir Francijas vadošais šampanieša zīmols G.H.MUMM," atklājot pasākumu teica vīnzinis Jānis Kaļķis.  

Savukārt Latvijas izcilais šefpavārs Raimonds Zommers atklāja, ka, lai gastronomiskais piedzīvojums būtu pilnīgs, būtiska ir ēdiena un dzēriena īpašā saderība. Turklāt, aicinot ļauties gastronomiskajam piedzīvojumam virs Vecrīgas jumtiem 50m augstumā, R. Zommers teica:  "Ja Jums šķiet, ka viss lieliskais jau ir piedzīvots šeit  - uz zemes, tad ziniet, ka tur augšā ir vēl labāk."

Tikmēr Latvijā un pasaulē atzītais dzērienu eksperts Edgars Grišulis uzsvēra, ka šampanieša noslēpums slēpjas tā dažādībā, tāpēc būtiski ir meklēt un eksperimentēt ar aizvien jaunām garšām. Viņš arī norādīja, ka tas ir viens no iemesliem, kāpēc visā pasaulē pieaug šampanieša kokteiļu popularitāte. 

Gastronomijas un jaunu iespaidu piedzīvojums Dinner in the Sky šonedēļ notiks Rīgā, savukārt no 22.-26. jūlija tas viesosies Jūrmalā. Vairāk par gastronomijas piedzīvojumiem 50m augstumā: http://www.dinnerinthesky.lv

Par G.H.MUMM

G.H.MUMM ir Francijā pazīstamākais šampanieša zīmols un trešais populārākais pasaulē. Šampaņas reģionā Francijā gandrīz divu gadsimtu garumā izkoptās G.H.MUMM tradīcijas joprojām tiek turpinātas vienā no lielākajiem šampanieša namiem pasaulē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)