Banner 980x90

Autoskolu tops Latvijā – kura ir labākā?

Autoskolas.com ir neatkarīgs, objektīvs vērtējums par autoskolu nozari Latvijā. Tā mērķis ir saprast atšķirības starp mācību iestādēm, analizēt piedāvātās mārketinga aktivitātes un godaprātu. TOPa veidotāji vēlas autoskolu nozari padarīt līdzīgāku universitātē sniegtajai kvalitātei un līmenim, tādēļ tika veikta virkne darbu, lai to saprastu, kas ir labākā autoskola Latvijā.

Četru gadu laikā, kopš tiek veidots autoskolas.com autoskolu tops, redzams, ka lielās autoskolas nostiprina savas pozīcijas, kamēr mazākās nespēj eksistēt augstās konkurences apstākļos. Diemžēl joprojām vairums autoskolu veic mērķtiecīgu manipulāciju ar pakalpojuma cenu. Projekta 2018. gada analīzē izvērtētas patiesās skolu pakalpojuma cenas un to atbilstība reāli sniegtajam pakalpojumam. Tāpat tika ņemts vērā lapas sekotāju pozitīvā novērtējuma balsojums.

Pēc balsojumu un monitoringa rezultātiem 2018. gada labākās autoskolas Latvijā ir Presto, DBS un Autoskola Kristīne, Autoskola Einšteins un Autoskola Credo Aututoprieks. Savukārt anti-TOP 5 ir Autoskola Gross, Autoskola Mustangs, Krustojumi Autoskola, Draugu Autoskola, Autoskola Venta. 

CSDD eksāmenu statistikas salīdzinājums
CSDD statistika ir pieejama CSDD mājaslapā ikvienam interesantam un parāda reālo autoskolas situāciju. Zemāks procents nozīmē lielākas iespējas, ka savā apmācībā būs jāinvestē vairāk. Presto Autoskola ir 1. vietā Latvijā starp lielajām autoskolām, un vidēji 93% tās kursantu nokārto CSDD teorijas eksāmenu ar pirmo reizi. Salīdzinot ar otrās vietas ieguvēju DBS jeb Drošas braukšanas skolu, tās CSDD vidējie rādītāji teorētiskajā eksāmenā ir vien 86%. Trešās vietas ieguvējs autoskola Kristīne teorētiskā apmācība ir bijusi augstā līmenī, sasniedzot vidēji 93%. 

Tāpat autoskolu salīdzinājumā jāseko līdzi praktiskās braukšanas statistikai. Skatoties iepriekš aplūkotās mācību iestādes, redzams, ka
labākā autoskola pēc braukšanas eksāmena statistikas datiem ir
• Presto – 49% skolas kursantu nokārto CSDD braukšanas eksāmenu B kategorijā ar pirmo reizi;
• Kristīne – 48,91%;
• DBS atpaliek, sasniedzot 34%. 

Par spīti zemākiem rādītājiem, Drošas Braukšanas Skolas ieguldījums sabiedrības drošības labā ir augstu vērtējams. Mācību iestādes komanda turpina celt vispārējo ceļa un autovadīšanas kultūras līmeni. DBS veic lielisku darbu sabiedrības informēšanā par dažādiem ar drošu braukšanu saistītiem tematiem. Virkne sociālo programmu tiek realizētas kopā ar Valsts policiju un CSDD.

Nozares tehnoloģiskie jaunumi un akcijas 
Der sekot līdzi arī autoskolu atsauksmēm un rīkotājām akcijām. Drošai Braukšanas Skolai akcijas ir redzamas reti, un gadījumos, kad tās notiek, tās nebūtiski samazina lielās apmācības izmaksas. Savukārt Presto Autoskola saviem kursantiem piedāvā pastāvīgu akciju – atalgojumu par mērķtiecīgu apmācību, atmaksājot savu kursantu CSDD (teorijas un praktisko) eksāmenus 51,15 EUR apmērā, ja tie tiek nokārtoti ar pirmo reizi 90 dienu laikā no apmācības uzsākšanas, tādējādi motivējot jaunos autovadītājus, nevis piesaistot tos pie skolas ar zemām akciju cenām. 

Izvēloties autoskolu, iesakām apskatīt ne tikai apmācību rezultātus, bet izvērtēt arī skolas servisa līmeni (t.i., kādā līmenī tiek nodrošināti citi pakalpojumi, kas ir ietverti cenā – faktori, kas uzlabo un paātrina apmācības procesu). Skolas telpas un ērtības ietilpst šajā kategorijā. Ir svarīgi iepazīties ar visiem piedāvājuma nosacījumiem pirms līguma noslēgšanas!

Ikvienas autoskolas attīstībā nozīmīgu loma jāieņem tehnoloģiskajai attīstībai, kas nereti nosaka arī servisa līmeni, un tieši serviss ievērojami var atšķirt vienu autoskolu no otras. Veicot autoskolu salīdzināšanu, Presto būtiski atšķiras arī šajā kritērijā, ne tikai ar labākajiem vidējiem CSDD statistikas rādītājiem, jo autoskola piedāvā dažādas unikālas un mūsdienīgas iespējas, piemēram, iespējams noslēgt distances līgumu elektroniski pāris minūšu laikā. Tāpat inovācija Latvijas tirgū ir arī braukšanas nodarbību elektroniskais pieraksts un iespēja samaksāt par nodarbībām tiešsaistē.

Lai veicas savas skolas izvēlē un tiesību ieguvē! 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)