Banner 980x90

Balstoties uz normatīvo aktu izmaiņām, Rīgas dome palielina līdzfinansējumu privātajos bērnudārzos

Rīga, 23.janv., LETA. Balstoties uz izmaiņām Ministru kabineta noteikumos, Rīgas dome palielinās pašvaldības līdzfinansējuma apmēru privātos bērnudārzus apmeklējušajiem bērniem.

Lēmums paredz, ka, sākot ar šī gada janvāri, Rīgas domes līdzfinansējums privātajos bērnudārzos mēnesī būs 246 eiro bērniem no pusotra līdz četru gadu vecumam un 187 eiro bērniem obligātajā izglītības vecumā. Līdz šim līdzfinansējuma apmērs bērniem no pusotra līdz četriem gadiem ir 231 eiro, bet bērniem obligātajā izglītības vecumā - 174 eiro.

Kā klātesošajiem skaidroja Rīgas domes Izglītības pārvaldes vadītājs Ivars Balamovskis, izmaiņas izstrādātas, jo Ministru kabineta noteikumos stājušās spēkā izmaiņas metodiskajā aprēķinā, pēc kura tiek noteikta pašvaldības līdzfinansējuma summa. Tas nozīmē, ka nepalielināt līdzfinansējumu pašvaldība nemaz nav tiesīga.

Pēc Balamovska teiktā, patlaban vietas pašvaldības bērnudārzos joprojām neesot aptuveni 1000 bērniem.

Ministru kabineta noteikumi paredz, ka pašvaldības līdzfinansējums privātai izglītības iestādei par pirmsskolas izglītības pakalpojuma nodrošināšanu ir jāaprēķina, diferencējot izmaksas bērniem vecumā no pusotra līdz četriem gadiem un bērniem obligātās izglītības vecumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)