Banner 980x90

Bezvadu elektroinstrumentu priekšrocības un trūkumi

Pašreiz instrumentu tirgus ir tik plašs kā vēl nekad, tādēļ izvēlēties labākos un piemērotākos instrumentus var būt sarežģīts uzdevums. Protams, ikviens vēlas, lai darbs būtu pēc iespējas vienkāršāks, tādēļ arvien biežāk cilvēki dod priekšroku elektroinstrumentiem. 

Vai  elektroinstrumenti vienmēr ir labākā izvēle? Lai jūs spētu atbildēt uz šo jautājumu un izdarīt izvēli, esam apkopojuši elektroinstrumentu galvenās priekšrocības un trūkumus!

Priekšrocības

Akumulators
Pašreiz gandrīz katrs elektroinstruments aprīkots ar litija jonu akumulatoru, kas ir spējīgs uzturēt daudz vairāk enerģijas, kas laika gaitā nemazinās, ja instruments netiek lietots. Turklāt litija jonu akumulatori ir ļoti viegli, tādējādi lietot ar šādu akumulatoru aprīkotu elektroinstrumentu ir ērti un vienkārši.

Barošanas avots
Bezvadu elektroinstrumentiem ir pašiem savs barošanas avots, tādēļ iespējams samazināt izmaksas, kas attiecas uz enerģijas avotu. Elektroinstrumenti ir dārgāki, piemēram, par pneimatiskajiem instrumentiem, taču tiem nepieciešami gaisa kompresori, kas dažkārt izmaksās pārsniedz elektroinstrumentu cenas. 

Pārnesamība
Tā kā bezvadu elektroinstrumentiem nav vada, to lietojot, nav nepieciešams sekundārais enerģijas avots, tādējādi bezvadu rīkiem ir lielāka elastība un pārnesamība. Veicot vairākus darbus reizē vai strādājot šaurās vietās, elektroinstrumenti sniedz iespēju brīvi manevrēt un pārvietoties. Bezvadu elektroinstrumentus var izmantot teju jebkur.

Uzglabāšana
Līdz ar to, ka bezvadu elektroinstrumenti ir vieglāk pārnēsājami, tos ir arī vieglāk uzglabāt. Elektroinstrumentus var ievietot atvilktnēs, plauktos vai speciālos konteineros, un nav jāuztraucas, ka nepiemērotas uzglabāšanas dēļ tiks bojāti vadi.

Drošība
Bezvadu elektroinstrumentiem nav garu vadu, kas pievadītu instrumentam nepieciešamo enerģiju, tādējādi pastāv mazāks risks sapīties, saplēst vadu, savainoties utt. Tas, ka netiek izmantoti vadi, samazina iespējamību, ka var rasties bīstamas situācijas, kas saistītas ar elektrības padevi. Dažādi elektroinstrumenti plašā izvēlē pieejami šeit.

Trūkumi

Cena
Jārēķinās ar to, ka bezvadu elektroinstrumenti ir salīdzinoši dārgāki nekā instrumenti ar vadu. Lai gan ir arī dažādi instrumentu komplekti, kuru cena ir zemāka, jārēķinās, ka kvalitatīvs elektroinstruments noteikti nav lēts. Arī elektroinstrumentu uzturēšanas un remonta izmaksas bieži vien ir salīdzinoši augstākas nekā citiem instrumentiem, jo laika gaitā var nākties mainīt akumulatoru. 

Enerģija
Bezvadu elektroinstrumentus darbina akumulatori, kuru uzlādei diemžēl nepieciešams ilgs laiks. Atkarībā no instrumenta, viena uzlāde parasti nodrošina dažu stundu līdz dienu kalpošanas laiku. Jārēķinās, ka elektroinstrumentus nevar izmantot neierobežotu laiku. Ar laiku tie mēdz arī nolietoties un zaudēt enerģiju, tādējādi baterijas kalpošanas laiks ar laiku kļūs arvien mazāks un mazāks.

Svars
Jārēķinās, ka bezvadu elektroinstrumenti aprīkoti ar akumulatoru, un tas ir papildu svars un apjoms. Lai gan lielākā daļa litija jonu akumulatoru ir viegli, to svars ir atkarīgs arī no paša instrumenta un sprieguma, kas nepieciešams, lai darbinātu lielākas ierīces. Ar lielāku jaudu iegūst vairāk spēka, līdz ar to lielāks akumulators ir smagāks. Kaut arī elektroinstrumenti sniedz mobilitāti, to turēšana visu dienu var izraisīt spriedzi un nogurumu.

Veiktspēja
Bezvadu elektroinstrumenti diemžēl nevar tikt galā ar sarežģītiem uzdevumiem, jo tiem nav vada, kas var pievadīt papildu enerģiju. Aplūkojot, piemēram, bezvadu elektrisko zāģi, jūs redzēsiet, ka tā asmens ir krietni mazāks nekā motorzāģis, tādēļ tas nav tik efektīvs un jaudīgs kā zāģis ar vadu.

Instrumenti ar vadu vai bezvada elektroinstrumenti – kuri ir labāki?
Par šo jautājumu tiek diskutēts jau kopš brīža, kad parādījās pirmie elektroinstrumenti. Tas, kuri instrumenti ir labāki – vadu vai bezvadu –, atkarīgs no tā, kādam mērķim instruments paredzēts un kādas ir jūsu vēlmes un vajadzības. 

Ja jums ir pastāvīgs enerģijas avots, pietiekami daudz vietas, noteikta vieta, kur strādāt un ja jūs koncentrējaties uz lielu darba apjomu, iespējams, jums piemērotākie ir tieši instrumenti ar vadu. Savukārt, ja esat elastīgs, strādājot bieži pārvietojaties no vienas vietas uz citu, jums galvenais ir ilgtspēja un vienkārša uzglabāšana, tad, iespējams, jums piemērotākie ir tieši bezvada elektroinstrumenti.  

Ja vēlaties, protams, varat iegādāties gan vadu, gan bezvadu elektroinstrumentus. Ņemiet vērā bezvadu elektroinstrumentu priekšrocības un trūkumus un izvērtējiet tos atbilstoši savām iespējām, vēlmēm un vajadzībām – izvēle ir jūsu rokās!

 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)