Banner 980x90

Biķernieku kompleksajā sporta bāzē notiks Baltijas autošosejas festivāls "Riga Summer Race"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Baltijas autošosejas festivāls "Riga Summer Race" ar divu dienu sacīkstēm sestdien, 20.augustā, un svētdien, 21.augustā, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē atzīmēs savu piecu gadu pastāvēšanas jubileju, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē Evita Tīdmane.

Baltijas autošosejas festivāls "Riga Summer Race" ar divu dienu sacīkstēm sestdien, 20.augustā, un svētdien, 21.augustā, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē atzīmēs savu piecu gadu pastāvēšanas jubileju. Par godu jubilejai festivāla ietvaros norisināsies īpašas 6H izturības sacīkstes.

Sagaidāms, ka "Riga Summer Race" ietvaros arī šogad pulcēsies plašs dalībnieku sastāvs no septiņām līdz astoņām valstīm, jo Rīgā norisināsies ceturtais Baltijas, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas autošosejas čempionāta posms, kā arī Baltijas čempionāts izturības sacīkstēs.

Festivāla organizatori ir iecerējuši dažādus pārsteigumus, lai šo jubilejas pasākumu aizvadītu īpašās noskaņās. Viens no pārsteigumiem skar 4H izturības braucienu, kas šosezon Rīgā notiks pirmo reizi un tā ietvaros 20 autosportistu komandas četru stundu vietā brauks sešas stundas, kas būs jauns izaicinājums gan pašiem sportistiem, gan automašīnām. Kā ierasts uz starta stāsies daudzas lietuviešu komandas un par uzvaru šajā posmā sola cīnīties divas latviešu komandas - "Flash Racing" un "Zvaigzne Motorsport".

Skatītājiem par prieku Baltijas autošosejas festivāla "Riga Summer Race" posmā piedalīsies arī astoņi latviešu "Legend Car" braucēji, kuri par godu piecu gadu jubilejai ir gatavi atgriezties mājas trasē un parādīt, ko spēj šīs mazā izmēra sporta automašīnas.

Iepriekšējā Ziemeļeiropas Zonas čempionāta (NEZ) 2. posmā, kas 9. un 10.jūlijā notika tepat Rīgā, Biķernieku trasē, mūsu Legend braucēji uzrādīja ļoti labus rezultātus, kur pārsteidzošu uzvaru izcīnija Konstantīns Calko un ceturto vietu ieguva Uldis Timaks. Interesi piedalīties īpašajā "Riga Summer Race" "Legend Cars" kausa izcīņā izrādījuši arī citu valstu braucēji.

Plaši pārstāvētajā Latvijas čempionāta "Kumho Challenge" klasē trasē dosies un savas iepriekšējā posma iegūtās godalgotās vietas centīsies aizstāvēt Jānis Vanks (Nacionālā klase) un Mārtiņš Sesks (S1600). Arī pārējie šīs klases braucēji ir gatavi doties cīņā par iespēju kāpt uz augstākā pjedestāla pakāpienu.

Rīgā trasē dosies arī jaudīgās "Baltic Touring Car" klases automašīnas un Igaunijas čempionāta "BMW 325 CUP" klase, kuras varējām vērot arī Baltijas čempionāta trešajā posmā Biķernieku trasē.

Plašāku informāciju par Baltijas autošosejas festivālu "Riga Summer Race" iespējams iegūt oficiālajā čempionāta mājaslapā www.batcc.eu vai Facebook lapā "Riga Summer Race".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)