Banner 980x90

Biķernieku mežā plānots atjaunot koku stādījumus septiņu hektāru platībā

Rīga, 31.okt., LETA. Biķernieku meža teritorijā attīrīti kopumā 37 apļveida atvērumi 0,2 hektāru platībā, kuros tuvākajā laikā plānots veidot jaunus koku stādījumus, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas sēdē.

Saistībā ar neskaitāmajiem iedzīvotāju jautājumiem par mežizstrādes darbiem Biķernieku mežā, Rīgas domes deputāte Iveta Ratinīka uz Mājokļu un vides komitejas sēdi aicināja "Rīgas meži" pārstāvjus, kas informētu par notiekošo darbu pamatojumu.

SIA "Rīgas meži" pārstāvis Aivars Tauriņš atkārtoti skaidroja, ka kopš 2013.gada Biķernieku mežā notiek cirtes tīrīšana, kuras mērķis ir uzlabot koku augšanas vidi. Primāri tiek izcirsti bojātie un lauztie koki un visi darbi notiek saskaņoti.

Saistībā ar vairākām mežā izveidotajām kailcirtēm, Tauriņš skaidroja, ka tās gan neesot kailcirtes, bet gan ar nolūku izveidoti apļveida atvērumi, kurus plānots izmantot jaunu koku stādīšanai. "Tas ir tālejošs mērķis, kura rezultātus, iespējams, neviens no mums nepiedzīvos, taču šīs darbības ir nepieciešamas, lai vienā brīdī visi koki nebūtu veci, bet gan būtu dažāda vecuma, un meža vidi būtu iespējams attīstīt atbilstoši mežsaimniecības principiem," skaidroja Tauriņš.

Viņš norādīja, ka kopumā Biķerniekos izveidoti 37 šādi atvērumi, kuru kopējā platība aptver aptuveni septiņus hektārus.

Komitejas deputāti norādīja uz vairākiem trūkumiem "Rīgas mežiu komunikācijas stratēģijā, jo tieši informācijas trūkums par šobrīd mežā notiekošajiem darbiem, radījis iedzīvotājos tik lielu satraukumu.

Deputāti rosināja turpmāk sabiedrību par tik plaša mēroga mežizstrādes darbiem informēt efektīvāk un meklēt risinājumus komunikācijas stratēģiju pilnveidei. Tāpat, uzņēmumam uzdots domei sagatavot ziņojumu par turpmākajiem uzņēmuma plāniem mežcirtes jomā, un norādīt, kādā veidā tiks risināti uzņēmuma komunikācijas trūkumi.

Tauriņš norādīja, ka darbi Biķernieku mežā tiks pabeigti šīs nedēļas laikā, un, ja būs atbilstoši laika apstākļi, līdz gada beigām tiks izvesti cirtes atkritumi, izlīdzinātas smagās tehnikas radītās rises, sakopti gājēju ceļi un veikti citi uzkopšanas darbi.

Kā ziņots, "Valsts meža dienests" izsniedzis atļauju 29,34 hektāru izciršanai Biķernieku mežā.

"Rīgas meži" skaidroja, ka kopšanas laikā tiek izzāģēti izkaltušie, slimību invadētie un augšanā atpalikušie koki, kā arī tiek samazināta audzes biezība, tādējādi palielinot augšanas telpu un uzlabojot vidi paliekošajiem kokiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)