Banner 980x90

Brīdina par krāpniekiem, kas Rīgā uzdodas par sociālajiem darbiniekiem

Rīga, 12.apr., LETA. Uzdodoties par sociālajiem darbiniekiem, ļaundari Rīgā apkrāpuši vairākus vecāka gada gājuma cilvēkus, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Labklājības departamenta pārstāve Linda Veržbicka.

Par notikušo departamentu informējuši paši cietušie. Vienā no gadījumiem sirmgalve tika apvārdota un savā dzīvesvietā samaksāja konkrētu naudas summu par pakalpojumu, kas Latvijā nemaz netiek nodrošināts, stāstīja Veržbicka.

Departaments aicina sirmgalvjus būt piesardzīgiem, kā arī neizpaust svešiniekiem ne savas dzīvesvietas adresi, ne personas datus. Iedzīvotāji tiek mudināti nelaist savā dzīvoklī nepiederošas personas, nekādā gadījumā neveikt skaidras naudas darījumus un pārskaitījumus svešiniekiem.

Papildus departaments atgādina, ka Rīgas Sociālā dienesta sociālais darbinieks, apmeklējot klientu dzīvesvietā, nosauc savu vārdu, uzvārdu un uzrāda savu darba apliecību. Darba apliecībā ir minēts iestādes nosaukums, kā arī sociālā darbinieka fotogrāfija un personas kods. Uz apliecības ir arī dienesta vadītāja paraksts un iestādes zīmogs.

Ja cilvēks apgalvo, ka ir sociālais darbinieks, bet nevar uzrādīt darba apliecību, nav pazīstams un par savu vizīti nav informējis, departaments iesaka viņam neuzticēties un neielaist savā dzīvoklī. "Nekādā gadījumā svešiniekam nav jāizrāda savs dzīvoklis, nav jāuzrāda savi naudas uzkrājumi, kā arī nav jādod līdzi savi personu apliecinošie dokumenti," brīdina pašvaldības pārstāve.

Lai saņemtu sociālo palīdzību vai sociālo pakalpojumu, rīdziniekiem jāvēršas Rīgas Sociālā dienesta nodaļu teritoriālajos centros pie sociālā darba speciālista, atgādina Veržbicka. Tikai pēc iepazīšanās ar klientu sociālie darbinieki var doties mājas vizītēs, iepriekš par tām vienmēr brīdinot. "Doties pie klienta bez iepriekšēja brīdinājuma, sociālais darbinieks var tikai īpašos gadījumos, pamatojoties uz policijas, bāriņtiesas vai ģimenes ārsta sniegto informāciju, lai noskaidrotu, vai sniegtā informācija ir patiesa, un lai sniegtu nepieciešamo sociālo palīdzību," uzsvēra Veržbicka.

Departamenta pārstāvji aicina iedzīvotājus par radušos situāciju pabrīdināt arī tuviniekus, īpaši sirmgalvjus, jo nereti par krāpnieku upuriem kļūst tieši seniori. Nepieciešamības gadījumā iedzīvotāji tiek aicināti vērsties Valsts policijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)