Banner 980x90

Budžeta grozījumos palielina Ķekavas novada pašvaldības izdevumus par 707 000 eiro

Riga24.lv
Riga24.lv
Ar jūlijā veiktiem budžeta grozījumiem par vairāk nekā 707 000 eiro palielināts Ķekavas novada šogad plānoto izdevumu apmērs, aģentūru LETA informēja Ķekavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Vineta Bērziņa.

Budžeta grozījumi galvenokārt saistīti ar papildu finansējuma piešķiršanu izglītības un kultūras nozaru finansēšanai novadā.

Budžeta grozījumos 858 000 eiro atvēlēti pirmsskolas izglītības iestādei "Avotiņš" Baložos. No tiem 772 000 eiro iedalīti bērnudārza piebūves būvniecībai, kas tiks finansēta no Valsts kases kredītlīdzekļiem, bet 86 000 eiro jaunā korpusa darbības uzsākšanai tiks atvēlēti no pašvaldības budžeta.

Aptuveni 140 000 eiro novirzīti Ķekavas Mākslas skolas jauno telpu remontam, 51 000 eiro piešķirts skeitparka atjaunošanai pie Ķekavas vidusskolas.

Papildu līdzekļi atvēlēti arī tādām izglītības iestādēm kā bērnudārzs "Ieviņa", kam piešķirti 33 000 eiro katlumājas un siltumtrases remontam, kā arī Baložu vidusskolai, kurai par 31 000 eiro tiks remontēta meiteņu labierīcību un sporta zāles grīda un Daugmales pamatskolai, kurai piešķirts 31 000 eiro vēl vienas bērnudārza grupas atvēršanai un stāvlaukuma sakārtošanai.

Lai veiktu Baložu kultūras nama zāles ventilācijas izbūvi un kāpņu uz pagrabstāvu remontu, Baložu kultūras centram budžeta grozījumos piešķirti 33 000 eiro.

Aptuveni 30 000 eiro novirzīti jaunajai ģimenes ārsta praksei Titurgā. Par iedalīto finansējumu tiks izbūvēts vertikāls pacēlājs cilvēkiem ar kustību traucējumiem, kā arī tiks veikti citi ēkas pielāgošanas remontdarbi.

Budžeta grozījumos tika pārdalīti līdzekļi, un aptuveni 234 000 eiro piešķirti Pliederu ielas ietves izbūvei Ķekavā, ko gada sākumā bija plānots finansēt no kredīta līdzekļiem.

Savukārt SIA "Ķekavas nami" piešķirti 54 000 eiro, kas paredzēti ūdensvada Rāmavas ielā izbūvei, kā arī ūdensvada un kanalizācijas cauruļu izbūvei Nākotnes ielā.

Ķekavas novada dome februārī apstiprināja Ķekavas novada pašvaldības budžetu 2016.gadam 37,3 miljonu apmērā. Salīdzinājumā ar pagājušo gadu budžeta palielinājums bija plānots vairāk nekā sešu miljonu eiro apmērā, un tas saistīts ar saņemto kredītu Ķekavas sākumskolas 3.kārtas būvniecībai un ielu rekonstrukcijai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)