Banner 980x90

Ceļošana ar automašīnu: par un pret

Jums ir dota brīnišķīga iespēja izplānot savu sapņu atvaļinājumu. Nav šaubu, ka vēlaties zināt labāko ceļošanas veidu, kas ne tikai ļauj izbaudīt braucienu, bet arī nodrošina lielisku laika pavadīšanu un citus ieguvumus. Šajā rakstā esam apkopojuši priekšrocības un izaicinājumus, trūkumus, kurus ietver ceļošana ar automašīnu. Izpētiet tos, lai noskaidrotu, vai šis veids ir jums piemērots!
Priekšrocības
• Elastība – braucot ar automašīnu, jums ir pieeja savdabīgai luksusa lietai – brīvībai. Tas nozīmē, ka neesat atkarīgi no citu plāniem vai vajadzībām un varat ceļojumu pilnībā pielāgot atbilstoši savām vēlmēm. Jums nav jāuztraucas par to, vai paspēsiet uz lidmašīnu, vilcienu vai autobusu. Jūs paši varēsiet sīki un smalki izplānot, kur un kad doties, cik ilgi uzturēties katrā vietā. Turklāt pat tad, kad būsiet ieplānojuši, kā norisināsies jūsu ceļojums, varat to ērti pielāgot teju jebkurā mirklī, tāpēc jāpiebilst, ka šajā gadījumā elastība ar spontanitāti iet roku rokā.
• Dabasskati – braucot ar mašīnu, aizraujošs būs ne tikai galamērķis, bet arī ceļš uz to, jo varēsit izbaudīt skaistus dabasskatus, ko nepiedāvā, piemēram, pārvietošanās ar lidmašīnu. Varēsiet apskatīt kalnus un ezerus, ielejas un mežus, mazas un lielas pilsētas.
• Izdevumu dalīšana – ja ceļojat mašīnā kopā ar draugiem, kursabiedriem vai kolēģiem, visticamāk, brauciena izmaksas dalīsiet uz visiem tā dalībniekiem. Tas nozīmē, ka degvielas iegāde, nakšņošana un citi ceļojumā nepieciešamie pakalpojumi var būt pieejami lētāk nekā tad, ja jūs ceļotu citā veidā. Taču, protams, izdevumu apjoms ir atkarīgs no dažādiem aspektiem, tāpēc šis aspekts ne vienmēr var būt kā priekšrocība.
• Pieejamā vieta – ja jums pieder vai arī esat izīrējuši pietiekami lielu auto ceļojumam, varēsiet tajā paņem līdzi visu nepieciešamo, neuztraucoties par to, vai koferos un somās pietiks vietas. Tāpat, piemēram, dodoties braucienā ar busiņu, ja tā specifika atļauj, transportlīdzekli varat pat izmantot nakšņošanai.
• Uzticamība – dodoties uz ārzemēm, mēs nezinām, cik uzticams ir galamērķī esošais sabiedriskais transports vai taksometri, taču, braucot ar savu auto, mēs zinām, ka uz to varam paļauties. 

Izaicinājumi / trūkumi
• Neplānotas ķibeles ar mašīnu un citi izdevumi – mēs nevaram paredzēt, kurā brīdī ar automašīnu pēkšņi var atgadīties kāda problēma, kuras atrisināšanai steidzami jāveic dārgs remonts. Atrast nepieciešamos līdzekļus nav viegli, it īpaši, ja ceļojuma budžets ir saplānots. Par to, kā aizdevums var būt noderīgs palīgs šādās un arī citās situācijās, lasiet šeit. Plašāk par papildu naudas līdzekļu saņemšanu svarīgiem tēriņiem lasiet šajā mājaslapā.
• Patērētais laiks – nav noslēpums, ka ceļošana ar mašīnu aizņem krietni vairāk laika nekā ar lidmašīnu vai, piemēram, vilcienu. 
• Bērni kā pasažieri: lielāka atbildība – ja ceļojat ar auto uz ārzemēm kopā ar maziem bērniem, īpaši jāparūpējas par drošu un komfortablu auto krēsliņu sarūpēšanu.
• Radītais piesārņojums – braucot ceļojumos ar auto (degviela), mēs izvēlamies dabai nedraudzīgu pārvietošanās veidu.
• Neparedzamas dabas kataklizmas un infrastruktūra – laika apstākļus kontrolēt nevaram, taču tie spēj ietekmēt mūs. Šis aspekts, kā arī ceļu kvalitāte un pieejamība dažādās valstīs noteikti jāņem vērā, ja ceļojat ar mašīnu.

Ceram, ka šis raksts palīdzēja jums izprast, vai ceļošana ar auto ir pareizā izvēle!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)