Banner 980x90

Dānijas kroņprincis paziņos "TabFab" kvartāla arhitektoniskās vīzijas konkursa uzvarētāju

Rīga, 5.dec., LETA. Dānijas kroņprincis Frederiks un kroņprincese Mērija piektdien, 7.decembrī atklās radošo industriju forumu "Creative Industries. Matchmaking" un apbalvos "TabFab" radošā kvartāla pilnīgas izbūves arhitektoniskās vīzijas metu konkursa uzvarētāju, aģentūru LETA informēja foruma organizētāji.

"TabFab" radošais kvartāls Miera ielā būs izglītības, kultūras un radošo industriju centrs - jauna mājvieta Latvijas Kultūras akadēmijai, Rīgas Kino muzejam un Latvijas Fotogrāfijas muzejam, kā arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Radošo industriju inkubatoram.

Ceremonija, kurā piedalīsies arī Dānijas kultūras ministre Mete Boka, notiks plkst.9 mākslas muzejā "Rīgas Birža", Domu laukumā 6, Rīgā.

Radošo industriju forums "Creative industries. Matchmaking" būs starta signāls Latvijas un Dānijas sadarbības projektam "TabFabExpansion" un turpmākām abu valstu sadarbības aktivitātēm, ko paredzēts īstenot trīs gadu laikā.

Forumā Latvijas un Dānijas uzņēmēji, kā arī radošo industriju pārstāvji diskutēs par sadarbības un attīstības iespējām. Foruma dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar tādiem Dānijas uzņēmumiem kā "Muuto", "Vipp", "Nordlux", "Bang & Olufsen", "Kvist Industries", "Hoppekids", kā arī dibināt starptautiskus kontaktus ar profesionālu moderatoru atbalstu.

Foruma norises laikā izstādē būs iespējams apskatīt Dānijas interjera dizaina paraugus, kā arī "TabFab" radošā kvartāla metu konkursa žūrijas vērtējumā par labākajām atzītās arhitektonisko risinājumu skices.

Dānijas un Latvijas radošo industriju forumu "Creative Industries. Matchmaking" organizē Dānijas vēstniecība Latvijā, Dānijas Kultūras institūts un Dānijas Industriju fonds sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, kā arī Kultūras ministriju.

Savukārt metu konkurss "TabFab" radošā kvartāla pilnīgas izbūves arhitektoniskā vīzija" tapis, VAS "Valsts nekustamiem īpašumiem" (VNĪ) sadarbojoties ar Kultūras ministriju un Latvijas Kultūras akadēmiju. Finansiālu atbalstu konkursam sniedza Dānijas Kultūras ministrija, Dānijas Ārlietu ministrija kopā ar Dānijas Kultūras institūtu kā daļu no Dānijas ieguldījuma un dalības Latvijas simtgades svinībās.

"TabFab" radošā kvartāla būvniecību un attīstību VNĪ plāno pabeigt līdz 2022.gadam. Projekta kopējais budžets ir 5,058 miljoni eiro, no tiem 4,980 miljoni eiro ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums un Latvijas budžeta līdzekļi, bet 78 000 ir Dānijas atbalsts.

Projekts ir daļa no VNĪ pārmaiņu programmas "100 adreses Latvijas simtgadei".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)