Banner 980x90

Datori darbam, mācībām, spēlēm – kādu izvēlēties?

Dators jau daudziem ir kļuvis par dzīves nepieciešamību – tas tiek izmantots gan darbā un mācību procesa organizēšanā, gan izklaidei. Ja pienācis laiks jauna datora iegādei, aktuāls var kļūt jautājums, kādu datoru izvēlēties. Lai lēmumu pieņemt būtu vieglāk, piedāvājam būtiskākos aspektus, ko noteikti jāņem vērā, aplūkojot piedāvājumu. 

Stacionārie datori
Viens no variantiem ir stacionārais dators – noderīgs dažādiem mērķiem, piemēram, mācībām, darbam, arī izklaidēm. Daudzi stacionāro datoru izvēlas spēlēm – ar to spēlēšana ir vienkāršāka, nekā izmantojot portatīvo datoru.

Viena no būtiskākajām stacionārā datora priekšrocībām – salīdzinoši vienkārši var nomainīt datoru komponentes. Atliek vien iegādāties nepieciešamo detaļu un ielikt to vecās detaļas vietā. Svarīgi arī, ka stacionāro datoru vienkārši personalizēt, izvēloties piemērotu monitoru, datora peli un citus elementus. 

Stacionārais dators ir laba izvēle tiem, kuri meklē ierīci mājas vai darba vajadzībām. Par labu šādam pirkumam lemj arī ģimenes, kur dators nepieciešams vairākiem cilvēkiem, visdažādākajām vajadzībām. 

Portatīvie datori
Mūsdienās lielu popularitāti iemantojuši arī portatīvie datori. Un ne velti – tie ir ērti pārnēsājami, piemēroti dažādām vajadzībām. Portatīvie datori pieejam daudzveidīgā izvēlē, tādēļ vispirms nepieciešams izvērtēt, kādam nolūkam ierīce galvenokārt tiks izmantota. Piemēram, ja dators paredzēts filmu skatīšanai, parocīgāks būs dators ar lielāku ekrānu. Savukārt, ja datoru bieži plānots pārnēsāt, ērtāka būs kompaktāka ierīce. 

Svarīgs aspekts ir arī datora operatīvā atmiņa. Te princips ir vienkāršs – jo lielāka atmiņa (RAM), jo attiecīgi lielāka datora veiktspēja. 
Kas attiecas uz operētājsistēmu – nopērkami datori gan ar, gan arī bez operētājsistēmas. Dators ar operētājsistēmu ir vienkāršāks risinājums, jo ierīce jau ir gatava lietošanai. Savukārt tiem, kuri izvēlas datoru bez operētājsistēmas, ir iespēja izvēlēties sev tīkamāko risinājumu.

Portatīvo datoru mēdz izmantot arī spēlēm – tādā gadījumā jāizvēlas jaudīga ierīce ar labu videokarti. 

Daudz vērtīgas informācijas - internetā
Lai izvēlētos datoru, svarīgi izvērtēt savas vajadzības un visus svarīgākos aspektus. Ja nepieciešams, padomu var prasīt speciālistiem. Daudz vērtīgu informāciju par datoriem un to sniegtajām iespējām atradīsi internetā – tur var aplūkot ne tikai daudzveidīgo piedāvājumu, bet arī iepazīties ar citu lietotāju atsauksmēm un ieteikumiem. Tas palīdzēs ietaupīt laiku un arī līdzekļus, jo atrast piemērotāko risinājumu būs daudz vienkāršāk. 

Tiešsaistē iespējams ne vien aplūkot un izvērtēt piedāvājumu, bet arī iegādāties izvēlēto ierīci. Lielākie interneta veikali nodrošina plašu datoru piedāvājumu, izsmeļošus preču aprakstus, kvalitatīvus fotoattēlus un teicamu apkalpošanu, tā sniedzot lielisku iepirkšanās pieredzi. 

Plaša datoru izvēle arī interneta veikalā 220.lv
Datora izvēle būs daudz vienkāršāka, ja ieskatīsies interneta veikala 220.lv piedāvājumā. Tur atradīsi gan portatīvos, gan stacionāros datorus un arī to komponentes. 

Iepirkties interneta veikalā 220.lv ir vienkārši – interesējošo preci ērti var atrast meklētājā, savukārt pasūtījumu noformēt iespējams jebkurā sev ērtā laikā. Pircēju ērtībām iespējams izvēlēties kādu no vairākiem piegādes variantiem – pasūtījumu var saņemt 220.lv veikalos Rīgā, tuvākajā pasta nodaļā vai ar kurjera starpniecību. 

Dators – mūsdienu dzīves nepieciešamība. Lielākoties tas tiek iegādāts kā ilgtermiņa risinājums, tādēļ svarīgi, lai tas atbilst visām būtiskajām prasībām.  Tādēļ pirms izvēlies datoru, izvērtē savas vajadzības! Noteikti iepazīsties arī ar datora specifikāciju un garantijas nosacījumiem.

Ja iepērcies internetā, atceries, ka spēkā ir distances līgums, kas nosaka – pircējam ir tiesības 14 dienu laikā atdot preci atpakaļ pārdevējam, ja tā kāda iemesla dēļ neatbilst cerētajam. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)