Banner 980x90

Dažādi siltumnīcu veidi: kā izvēlēties piemērotāko?

Līdz ar gada siltās sezonas iestāšanos dārzu īpašnieki sāk domāt par gaidāmās sezonas darbiem un arī tam nepieciešamā inventāra iegādi. Viens no būtiskākajiem elementiem dārzā ir siltumnīca – tajā tiek stādīti tie garšaugi, dārzeņi, ziedi, kurus parastā dobē stādīt nav ieteicams. Ja arī Tev siltumnīca ir aktuāls pirkums, turpini lasīt un uzzini, kādu izvēlēties!

Siltumnīcu veidi
Izvēlei dažādu veidu siltumnīcas – plēves, stikla, arī polikarbonāta siltumnīcas.  Siltumnīcas karkasam un konstrukcijai tiek izmantoti tādi materiāli kā metāls, kokmateriāls, alumīnijs. Atšķiras arī konstrukciju veidi, piemēram, arkveida, torņveidīgā un citi. Tas, kurai no siltumnīcām dot priekšroku, lielā mērā atkarīgs no katra paša vajadzībām un prasībām. 

Protams, jāņem vērā katra siltumnīcas veida īpatnības. Tā, piemēram, izvēloties plēves siltumnīcu, jāpievērš uzmanība tam, kāds ir plēves blīvums. Plānākām plēvēm labāk piekļūs saules gaisma, taču tās ir daudz vienkāršāk saplēst. 

Polikarbonāts ir izturīgāks, turklāt tas praktiski nelaiž cauri ultravioleto starojumu, kas augiem ir kaitīgs. Savukārt stikla siltumnīcas labāk vada siltumu. Siltumnīcas pieejamas ar un bez vēdlodziņiem, pagarinājumiem un citiem elementiem. 

Sezona
Izvēloties siltumnīcu, jāņem vērā arī sezona. Visiem zināmas vasaras siltumnīcas, taču ar to siltumnīcu klāsts neaprobežojas. Nopērkamas arī ziemas siltumnīcas, kurās augus var audzēt visu gadu. Protams, jārēķinās, ka šāda veida siltumnīcu nepieciešams apsildīt. 

Izvēloties un uzstādot siltumnīcu, rūpīgi jāizvērtē tās novietojums, kā arī dobju iekārtojums. Jāpadomā arī par to, lai augu kopšana būtu pēc iespējas ērtāka. 

Siltumnīcas parametri
Lai iegādātā siltumnīca būtu praktisks risinājums, noteikti jāizvērtē, kāda ir pieejamā platība. Tāpat jāņem vērā, kādus augus plānots stādīt, kāda ir to audzēšanas specifika. Būtisks ir arī mērķis – ja dārzeņi un citi augi paredzēti pašu uzturam, tad, iespējams, pietiks ar mazāku – divus līdz četrus metrus garu – siltumnīcu. Savukārt, ja augi domāti pārdošanai, noteikti vajadzīga lielāka siltumnīca. 

Siltumnīcas uzstādīšana
Noteikti jāņem vērā, kāda ir siltumnīcas uzstādīšanai paredzētā vieta. Ja siltumnīcu plānots uzstādīt uz ilgstoši apstrādātas zemes, tad speciāla augsnes sagatavošana nav vajadzīga. Savukārt, ja siltumnīcu plānots uzstādīt vietā, kur iepriekš bijis, piemēram, zālājs, ieteicams vispirms sagatavot augsni un tikai tad uzstādīt siltumnīcu. 

Uzstādot siltumnīcu, svarīgi ievērot pareizu montāžas virzienu un vadīties pēc instrukcijas, piemēram, uzstādot polikarbonāta siltumnīcu, jāpievērš uzmanība tam, kura ir materiāla augšpuse, kura – apakša. Neskaidrību gadījumā par siltumnīcas pareizu uzstādīšanu varat konsultēties ar speciālistiem. 

Izmaksas
Svarīgi arī, kāds ir siltumnīcas iegādei un ierīkošanai atvēlētais budžets. Pateicoties plašajam piedāvājumam, katrs noteikti var atrisināt sev piemērotāko risinājumu. Siltumnīcas cenas dažādās tirdzniecības vietās var būtiski atšķirties, tādēļ svarīgi veltīt laiku dažādu variantu salīdzināšanai. 

Visērtāk piedāvājumu aplūkot tiešsaistē – to var izdarīt jebkurā laikā. Tiešsaistē iespējams arī uzzināt visu aktuālo informāciju par dažādiem siltumnīcu veidiem, iepazīties ar speciālistu ieteikumiem un citu siltumnīcu īpašnieku atsauksmēm.  

Noformējot pirkumu lielākajos interneta veikalos, pircējs var izvēlēties sev ērtāko pasūtījuma piegādes veidu. Svarīgi arī ņemt vērā, ka, iepērkoties tiešsaistē, spēkā ir distances līgums, kas nosaka – pircējam ir tiesības 14 dienu laikā atdot preci atpakaļ pārdevējam, ja tā kāda iemesla dēļ neatbilst prasībām. Pirms tam gan jāizlasa preču atgriešanas nosacījumi. 

Siltumnīca – būtisks elements ikvienā dārzā! Izvēlies siltumnīcu rūpīgi, lai iegūtā raža priecētu. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)