Banner 980x90

Daži noderīgi padomi, lai veļas mašīna kalpotu ilgi

Veļas mašīna ir viena no sadzīves tehnikām, kuru iegādājamies, lai tā kalpotu ilgus gadus, tomēr šī sadzīves tehnika ir jākopj, lai tā neaizsērētu, nesasmaktu un ātri vien nesaplīstu. Veļas mašīnai ar laiku parādās nogulsnes un netīrumi, kas prasa ikdienas kopšanu. Visvairāk kopšana ir vajadzīga, ja ūdens, ar kuru mazgājiet veļu, ir kaļķains vai ar citiem piemaisījumiem. 

Veļas mašīnas pulveru un mīkstinātāju nodalījumi
Bieži vien pirmais, kas kļūst netīrs, ir veļas pulveru un mīkstinātāju nodalījums. Šo nodalījumu regulāri vajadzētu izņemt un izskalot, turklāt to ir ļoti viegli izdarīt. 

Pulveru un mīkstinātāju nodalījumi veļas mašīnām ir vienādi vai līdzīgi, tomēr tie atšķiras pēc tā, vai veļas mašīnai veļas mazgāšanai tiek lietots beramais vai šķidrais veļas pulveris. No šī faktora ir arī atkarīgs, vai tīrīšana būs ķēpīgāka un laikietilpīgāka vai arī vieglāka un ātrāka.
Gadījumā, ja veļas pulvera nodalījums sāk kļūt brūns, ziniet, ka ūdens ir stipri koncentrēts ar dzelzi, kas nozīmē, ka veļas mašīnas kopšana jāveic vēl rūpīgāk un tam jāpatērē vairāk laika. 

Filtra nomaiņa
Lielākoties veļas mazgājamajām mašīnām ir iebūvēts filtrs, kas visbiežāk atrodas zem vāciņa. Šis filtrs uzkrāj matus, pūkas un visādus citādus gružus, kas nav tikuši prom. Veļas mašīnas filtru būtu ieteicams ik pa laikam izņemt un iztīrīt. Šo filtru ir ne tikai viegli izņemt, bet arī izskalot zem tekoša ūdens. 

Veļas mašīnas durvis un blīves
Iespējams, ka esat pamanījis, ka arī veļas mašīnas durvju gumijas ar laiku uzkrāj netīrumus vai gļotainus nosēdumus. Šīs vietas ir ieteicams iztīrīt, lai veļas mašīnas gumijas nenovecotu un neprasītu to nomaiņu. Visvieglāk tās ir notīrīt ar mitru lupatiņu, izbraucot apkārt pa tā rievām. 

Iekšpuses uzkopšana
Bieži vien cilvēki domā, ka veļas mašīnas tīrīšana no iekšpuses nav vajadzīga, jo ūdens izskalo visu, tomēr tā gluži nav. Ūdens nosēdumi ar laiku uzkrājas un bez pietiekamas vēdināšanas un gaisa cirkulācijas sāk sasmakt. 

Lai neveidotos šāda problēma, ik pa laikam izmazgājiet veļas mašīnu no iekšpuses. To varat darīt ar speciāliem tīrīšanas līdzekļiem vai ar tradicionālām tautas metodēm – citronskābi vai etiķi, ko ieber veļas pulvera vietā un izskalo veļas mašīnu ar karstāko programmu vienā tukšā ciklā bez veļas. Etiķis un citronskābe attīra kaļķakmens nosēdumus, kuri var aizkaļķot trubas, kā arī no smakām, kas ar laiku rodas nepietiekamas cirkulācijas dēļ. 

Vērts pieminēt, ka regulārās tīrīšanas var aizstāt arī ar ikdienas kopšanu, jo pārdošanā ir vairāki speciāli līdzekļi, kurus var pievienot katrā mazgāšanas reizē, tādējādi attīrot veļas mašīnu katru tās darbošanās reizi. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)