Banner 980x90

Decembrī LU norisināsies divi pasaules mēroga kognitīvo zinātņu pasākumi

Riga24.lv
Riga24.lv

Šī gada decembrī Latvijas Universitātē (LU) norisināsies divi pasaules mēroga kognitīvo zinātņu pasākumi, liecina LU mājaslapā publicētā informācija.

No 10.decembra līdz 11.decembrim LU norisināsies 11.starptautiskais kognitīvo zinātņu, loģikas un komunikācijas simpozijs, kas šogad būs veltīts skaitļa izpratnei. Simpozijā tiks aplūkoti skaitļa izpratnes un uztveres psiholoģiskie, psiholingvistiskie, neirolingvistiskie un antropoloģiskie aspekti, kā arī jautājumi saistībā ar skaitļa reprezentāciju valodā un loģiski matemātiskajās zinātnēs.

Diskutējamo tēmu vidū būs skaitīšana, mērījumi, tuvinājumi, daudzskaitļa izpratne un uztvere, skaitļa apguve un kultūru atšķirības skaitļa uztverē.

Simpozija ielūgto runātāju vidū ir pašlaik skaitļa izpratnes nozīmīgākā pētniece lingvistikā Sjūzena Rotšteina, viens no empīriskās skaitļa izpētes nozīmīgākajiem ekspertiem - psihologs un zinātnieks Deniels Haids, viens no Būla loģikas izcilākajiem speciālistiem pasaulē, loģiķis, matemātiķis, datorlingvists Freds Landmans, lingviste un antropoloģe Suzi Lima.

Līdz 31.augustam iespējams iesniegt tēzes izvērtēšanai dalībai simpozijā.

Savukārt Ziemas skola norisināsies no 7.decembra līdz 9.decembrim. Intensīvi kursi paredzēti motivētiem maģistra un doktora programmu studentiem. Simpozija pasniedzēji sniegs lekciju un semināru apkopojumu, kurā aplūkos jaunākās atziņas par skaitļa vārdu lingvistiskajiem un kognitīvajiem aspektiem, veselā un daļu nošķīruma lingvistiskajiem, loģiskajiem un psiholoģiskajiem aspektiem, neverbālo skaitļa uztveri un skaitļa uztveres neirofizioloģiskajiem pamatojumiem, skaitļa uztveres atkarību no kultūras un vecuma.

Pieteikties dalībai Ziemas skolā iespējams līdz 1.septembrim.

Abi pasākumi notiks angļu valodā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)