Banner 980x90

Dombrovskis: Negatīvāko ietekmi uz Latvijas ekonomiku šobrīd rada Krievijas-Ukrainas konflikts

Valdis Dombrovskis/ Foto: Ieva Lūka/ LETA
Valdis Dombrovskis/ Foto: Ieva Lūka/ LETA
Negatīvāko ietekmi uz Latvijas ekonomiku šobrīd rada Krievijas-Ukrainas konflikts, pirmdienas, 29.augusta, rītā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Valdis Dombrovskis (V).

Viņš atgādināja, ka EK prognozes par Latvijas ekonomikas izaugsmi šogad paredz 2,8% iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugumu, bet nākamgad - 3,1%.

"Lai arī Latvijas ekonomika varētu augt arī straujāk, Latvijas IKP pieaugums ir krietni virs vidējiem ES dalībvalstu radītājiem," teica Dombrovskis.

Viņš arī uzsvēra, ka šobrīd Latvijas ekonomikai negatīvākā ietekme nāk no Krievijas un Ukrainas konflikta un ar to saistītajām sankcijām. Taču labā ziņa ir tā, ka Latvijas uzņēmēji spēj pārorientēties un atrast jaunus tirgus.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Latvijas IKP šogad otrajā ceturksnī, pēc sezonāli neizlīdzinātiem ātrā novērtējuma datiem, ir pieaudzis par 2,1%, salīdzinot ar 2015.gada attiecīgo laika periodu. Savukārt, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem, Latvijas ekonomika minētajā laika periodā ir augusi par 0,7%.

Vienlaikus 2016.gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar pirmo ceturksni, Latvijas IKP, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem, ir audzis par 0,4%.

Precizēti un izvērsti 2016.gada otrā ceturkšņa IKP dati tiks publicēti 31.augustā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)