Banner 980x90

Domes Izglītības departamenta direktore izvairās atbildēt, vai slēgtās Rīgas ģimnāziju klases atkal tiks atvērtas

Foto: Ieva Lūka/ LETA
Foto: Ieva Lūka/ LETA
Ģimnāzijas klašu slēgšana nav mūsu iegriba, intervijā Latvijas Radio pauda Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane (GKR).

Viņa skaidroja, ka visās valsts ģimnāzijās un ne tikai, arī Rīgas Franču licejā, Rīgas Zolitūdes ģimnāzijā un Rīgas Angļu ģimnāzijā, tiek izmantoti Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu līdzekļi. Viens no galvenajiem to izmantošanas noteikumiem ir pilna pabeigtība. Piemēram, ja tiek iekārtoti dabaszinātņu kabineti, tad vajadzīgas arī laboratorijas, viņa sacīja.

"Visas šīs ģimnāzijas ir pārpildītas. Tātad, lai pabeigtu Eiropas naudas izmantošanu atbilstoši noteikumiem, šogad četrās ģimnāzijās par vienu komplektu tiek samazināts 7.klašu skaits. Lai būtu telpas, kas atbilst šī projekta prasībām," viņa skaidroja.

Vaicāta, vai šis būs ilgtermiņa solis, Aldermane konkrētu atbildi nesniedza, sakot, ka nesaprot Izglītības un zinātnes ministrijas satraukumu, jo ministrs Kārlis Šadurskis (V) Izglītības pārvalžu vadītājiem februārī esot teicis, ka valsts ģimnāzijās nākotnē varētu būt tikai 10.-12.klase. "Tādas idejas tiek izšautas pa labi un pa kreisi, tas nav labas pārvaldības princips," sacīja Aldermane. Varbūt jau nākošgad tiks pieņemti attiecīgi Ministru kabineta noteikumi, varbūt nē, viņa prātoja.

Domes pārstāve arī atzīmēja, ka direktori jau janvārī no departamenta saņem informāciju par klašu komplektu skaitu, tas parasti attiecas uz 7.klasēm. "Kas attiecas uz Rīgas Valsts 3.ģimnāziju, es nekādi nesaprotu [skolas direktoru Andri] Priekuļa kungu. Viņš pats izdomāja, ka grib atvērt astoto klasi. Bez tam viņa metodes ir apbrīnojamas, brauc ne tikai Rīgā, bet arī Pierīgā vervēt skolēnus uz savu ģimnāziju. Lai gan viņam nekas netiek atņemts. Viņam pašam liekas, ka vajag pielikt," klāstīja Aldermane, gan piebilstot, ka direktora pienākumus viņš veic labi.

Jau ziņots, ka pēc Rīgas domes Izglītības departamenta rīkojuma vairākām valsts ģimnāzijām galvaspilsētā liegts atvērt jaunas klases 7.klašu grupā vai likts samazināt klašu skaitu 8.klašu grupā. Tas nozīmē, ka jaunajā mācību gadā Rīgas Valsts 2.ģimnāzijā, Rīgas Valsts 3.ģimnāzijā, Āgenskalna Valsts ģimnāzijā un Rīgas Valsts vācu ģimnāzijā uzņemamo skolēnu kopējais skaits samazināsies par vismaz 120 audzēkņiem.

Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR) gan trešdien preses konferencē pauda, ka Rīgas ģimnāzijās klašu skaits varētu tikt samazināts tikai uz gadu, lai, piesaistot Eiropas naudu, varētu uzlabot telpu kvalitāti.

Lai piesaistītu Eiropas finansējumu 4,2 miljonu eiro apmērā valsts ģimnāziju mācību kvalitātes uzlabošanai, pašreiz ir nepieciešams samazināt klašu skaitu, pauda Ameriks. Tas neesot ilglaicīgs lēmums, bet gan tikai uz pārbūvju laiku. Lēmums tikšot pārskatīts pēc gada.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)