Banner 980x90

Fiktīvi nodarbinot cilvēkus, "Rīgas namu pārvaldniekā" izkrāpti 150 000 eiro

Riga24.lv
Riga24.lv
Valsts policija (VP) izmeklēšanā noskaidrojusi, ka fiktīvi nodarbinot cilvēkus, no pašvaldības uzņēmuma "Rīgas namu pārvaldnieks" izkrāpti gandrīz 150 000 eiro. Lieta šobrīd pret 12 aizdomās turētajiem nodota prokuratūrai apsūdzības uzrādīšanai, aģentūru LETA informēja VP.

Veicot revīziju "Rīgas namu pārvaldniekā", Valsts kontrole konstatēja, ka uzņēmumā aptuveni gada garumā laika posmā no 2014.gada marta līdz 2015.gada aprīlim, iespējams, fiktīvi tika nodarbināti 12 darbinieki, kuri par faktiski neveiktiem darba pienākumiem saņēmuši darba algu. Par šīm aizdomām Valsts kontrole vērsās prokuratūrā, kura par minēto faktu sāka kriminālprocesu un nodeva to tālākām izmeklēšanas darbībām VP Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldei.

Policija pirmstiesas izmeklēšanas laikā ieguva pierādījumus, kas liecina par šo personu iespējamu darba pienākumu apzinātu nepildīšanu, vienlaikus par to saņemot algu. Tādējādi, par faktiski neveiktiem darba pienākumiem, personas ar viltu izkrāpušas naudas līdzekļus no pašvaldības uzņēmuma gandrīz 150 000 eiro apmērā.

Turpinot izmeklēšanu, par notikušo policijā tika sākts kriminālprocess par dokumenta viltošanu. Tāpat daļai aizdomās turēto kriminālprocess ierosināts par krāpšanu.

Kriminālprocess ar 12 aizdomās turētām personām 31.martā nodots Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)