Banner 980x90

Gada balvu Rīgas arhitektūrā piešķir sešiem profesionāļiem, tai skaitā par darbiem Rīgas pilī un Mākslas muzejā

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Pašvaldības apbalvojums par ieguldījumu Rīgas pilsētvides kvalitātes pilnveidošanā šogad piešķirts sešiem arhitektiem - Daigai Veinbergai, Vitai Palkovņikovai, Alvim Zlaugotnim, Arnim Kleinbergam, Artūram Lapiņam un Vītautam Biekšam.

Pašvaldības apbalvojumu "2016.gada balva Rīgas arhitektūrā" šodien pasniedza Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) un Rīgas Pilsētas galvenais arhitekts Gvido Princis.

Arhitekts Biekše saņēma atzinību par prasmi projektēšanas un būvniecības procesā apvienot māksliniecisko redzējumu ar praktiskām pasūtītāja vajadzībām Latvijas Nacionālā mākslas muzeja rekonstrukcijā, K.Valdemāra ielā 10a.

Savukārt arhitektam Lapiņam atzinība pasniegta par augstu profesionalitāti un skrupulozu darbu, veicot arhitektonisko un māksliniecisko izpēti un īstenojot Rīgas pils Priekšpils, Pils laukumā 3, restaurāciju.

Arhitekte Veinberga saņēma atzinību par dialogu ar sabiedrību, laikmetīgu pieeju Rīgas daudzdzīvokļu namu rajonu ainavu arhitektūrā un esošā biotopa saglabāšanu, veidojot jaunu parku - "Zaļo birzi" A.Saharova ielā 35.

Atzinību arhitektei Polkovņikova piešķīra par inovatīviem tehniskiem risinājumiem un mūsdienīgu iekštelpu vidi Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskā centra jaunbūvē, Jelgavas ielā 1.

Arhitekts Zlaugotnis saņēma atzinību par Rīgas vēsturiskajā centrā iederīgu un laikmetīgu arhitektūru dzīvojamā nama jaunbūvē, Baznīcas ielā 18a.

 

Savukārt arhitekts Kleinbergs saņēma atzinību par veiksmīgu vides savienojumu ar mūsdienīgiem inženiertehniskajiem risinājumiem rekonstruētajā Rīgas Motormuzejā un jaunbūvētajā CSDD klientu apkalpošanas centrā, S. Eizenšteina ielā 6.

Analizējot būvju kvalitāti, kuru autori pretendēja uz 2016.gada balvu Rīgas arhitektūrā, nozīmīgs kritērijs bija atbilstība vides pieejamības standartiem, kas, sekojot vadmotīvam "Arhitektūra visiem" iezīmē ievērojamas nepietiekami aizsargātas sabiedrības daļas interešu ievērošanu, skaidro pašvaldībā.

Vienlaikus ar atzinību pasniegšanu Rātsnamā tika atklāta skate "Gada balva Rīgas arhitektūrā" atzīmēto būvju fotogrāfiju izstāde. Ekspozīciju veido lielizmēra izdrukas brīvstāvošos statīvos, kurās iekļautas laika posmā no 2006.gada līdz 2016.gadam gada balvu Rīgas arhitektūrā saņēmušo objektu, kā arī 2016.gadā Rīgas pilsētas arhitekta biroja atzinību saņēmušo objektu fotogrāfijas un apraksti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)