Banner 980x90

Gerhards draud ar Rīgas domes atstādināšanu

Rīga, 24.aug., LETA. Ja netiks nodrošināts normāls Rīgas domes darbs, Saeimai būs jālemj par domes atstādināšanu, intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" teica vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK).

Jau ziņots, ka "Saskaņa"/"GKR koalīcija aizejošā Rīgas domes sasaukuma pēdējā sēdē veica priekšdarbus, lai spētu nodrošināt stabilu vairākumu visās Rīgas domes komitejās arī nākamajā sasaukumā, kurā abas partijas būtiski zaudējušas pozīcijas, tādējādi līdzšinējā nolikuma apstākļos tas būtu apgrūtinoši. Tika noteikts, ka turpmāk katrs deputāts varēs darboties vairāk nekā divās domes komitejās, līdz ar to visās komitejās darbojās līdz 20 politiķiem.

Vēlāk, ņemot vērā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) aizrādījumus par komiteju skaitlisko sastāvu, Rīgas dome precizēja pašvaldības nolikumu, nosakot, ka katrā komitejā būs 20 deputāti.

Gerhards uzsvēra, ka pēdējais iepriekšējās domes solis bija neatbilstošs ne tikai likumam, bet ari politiskajai kultūrai. Tagadējai domei jāpieņem jauns nolikums. "Ja tas netiks izdarīts, vērsīsimies pret Rīgas domi. Ja netiks nodrošināts normāls domes darbs, Saeimai būs jālemj par domes atstādināšanu," teica ministrs.

Viņš arī informēja, ka kopumā VARAM saņēmusi sūdzības par 13 domēm.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)