Banner 980x90

"Guano Apes", NOFX, "Enter Shikari" un citi uzstāsies festivālā "Kubana"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Šogad starptautiskais mūzikas festivāls "Kubana" notiks no 11. līdz 14.augustam Lucavsalā, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja festivāla rīkotāji.

Festivāla "Kubana" vēsture aizsākusies 2009.gadā Krievijā, šogad festivāls svinēs savu astoto gadadienu. Pirmais festivāls pirms astoņiem gadiem norisinājās nelielā ciemā Melnās jūras krastā, dažu gadu laikā tas ir izaudzis par vērā ņemamu mūzikas notikumu, ik gadu pulcējot simtiem tūkstošu viesu no Krievijas un Eiropas valstīm. Uz festivāla "Kubana" skatuves ir kāpuši tādi pasaulslavenie kolektīvi, kā System of a Down, The Offspring, Madness, Gogol Bordello, The Prodigy, KOЯN, Guano Apes, SUM 41, Krievijas grupas Mumiy Troll, Bravo, Ļeņingrad, Dolphin, Kasta, kā arī Ļapis Trubeckoj no Baltkrievijas, Bumboks no Ukrainas un arī pašmāju Prāta Vētra.

Pagājušogad festivāls "Kubana" ieguva sev jaunas viesmīlīgas mājas Latvijas galvaspilsētā. Jaunajā mājvietā organizatoriem izdevās rast to unikālo atmosfēru, kuras dēļ apmeklētāji tik ļoti ir iemīlējuši šo festivālu un seko tam līdzi, neatkarīgi no norises vietas.

Festivāls "Kubana" par savu mājvietu sauc Lucavsalu, kur veiksmīgi teju pašā galvaspilsētas sirdī, bet gana nomaļā vietā ir iespēja nodrošināt visu festivālam nepieciešamo infrastruktūru – skatuvi, telšu pilsētiņu, ēdināšanas zonu un pat atrakciju parku.

11.augustā Kubanu atvērs grupas, kuras uzskatamas par festivāla legendām – NOFX, "The Subways" un "Enter Shikari". Biļetes cena atklāšanas dienā ir vien 14.99 eiro.

Zināmi arī daži no izpildītājiem, kuri kāps uz skatuves 12., 13. un 14.augustā. Harizmatiskā grupa Garbage, vācu roka grandi "Guano Apes", eksplozīvie meksikāņi Molotov, Marku Ramones Blitzkrieg ar diženo panku Ramones mantojumu, kā arī The 69 Eyes, Nashville Pussy, Eskimo Callboy, Brutto&Lyapis un Vopli Vidoplyasova.

"Kubanai" ir kāda sena tradīcija, kura atšķir to no citiem festivāļiem -vienmēr negaidīti aicināt īpašā viesa kārtā kādu no agrās bērnības pazīstamu izpildītāju. Un šogad tas ir ir Vahtangs Kikabidze. Gruzijas Tautas mākslinieks, Ukrainas Nopelniem bagātais mākslinieks, PSRS Valsts prēmijas laureāts, Gruzijas Valsts prēmijas laureāts – visi šie tituli un apbalvojumi nevar salīdzināties ar tautas mīlestību, kas pavada viņu visā karjeras laikā.

Vairāk informācijas: http://www.kubana.com

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)