Banner 980x90

"Holi" festivāla dalībnieks tiek pie "Holi" automašīnas

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 9.jūlijā, Lucavsalā, ar populāru Latvijas un ārzemju mūziķu un dīdžeju piedalīšanos, kā arī daudzpusīgu sporta, mākslas un aktīvās atpūtas programmu jauniešus pulcēja jau otrais "Holi" krāsu festivāls.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja "Holi" krāsu festivāla radītājs Zigurds Kursišs, uz festivāla galvenās skatuves dzīves bauditājus priecēja tādi Latvijā pazīstami mākslinieki kā "Carnival Youth", "Olas", "Bermundu divstūris" un "Rīgas modes", bet ar jaunākajiem EDM bītiem iekustināja dvīņubrāļi no Igaunijas "Bombossa Brothers" un dvīņumāsas no Krievijas "Dj Twins Project". Vakara kulminācija bija festivāla himnas pirmatskaņojums un īpašais krāsu mešanās - "#holilv" moments.

Festivāla laikā kāds laimīgais festivāla dalībnieks - Lauris Ugriks izlozes kārtībā tika pie krāsainā "Holi" golfa. Kā atzina pats jauniegūtās automašīnas ieguvējs Lauris: "Man bija tāda iekšēja sajūta, ka tas golfiņš būs mans. Festivāla biļeti uzdāvinājām meitai dzimšanas dienā. Izrādās, lieliska dāvana- divi vienā! Tagad tikai nedaudz jāpagaida, jānoliek tiesības un varēs mūs vizināt".

Festivāla dalībniekus priecēja arī citi pārsteigumi - par neizmirstamu piedzīvojumu bija parūpējies Piedzīvojuma gars, izveidojot Latvijā vēl nebijušu ciematu gaisā - koku galotnēs, pa kuru varēja pārvietoties izmantojot zip line, virvju trasi, klinšu sienu, taču drosmīgākie ļāvās brīvajam kritienam. Kā arī viena no iecienītākām festivāla dalībnieku aktivitātēm bija XL Turbīndēļa izmēģināšana. Iestājoties tumsai, ar efektīvu uguns šovu visus pārsteidza biedrība "Uguns Teātris" no Daugavpils.

"Holi" krāsu festivāla saknes ir meklējamas Indijā, kur tas ir viens no senākajiem un tradīcijām bagātākajiem festivāliem. To raksturo prieks, dzīves svinēšana, dziedāšana, dejošana, jaunā sākšana un atvadīšanās no vecā. Košo krāsu pulvera dejās, apkrāsojot vienam otru, un kopīgi metot krāsaino pulveri gaisā, cilvēki nojauc sociālās barjeras, kļūstot vienoti un bezrūpības pilni. Tas ir prieka radīšanas festivāls un laiks, kad viss tiek piedots.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)