Banner 980x90

Igaunijas Konkurences padome atļāvusi bankai "Citadele" iegādāties līzinga kompāniju "UniCredit Leasing"

Igaunijas Konkurences padome atļāvusi Latvijas bankai "Citadele" iegādāties Baltijas valstīs strādājošo līzinga kompāniju "UniCredit Leasing".

Tallina, 13.janv., LETA--BNS. Igaunijas Konkurences padome atļāvusi Latvijas bankai "Citadele" iegādāties Baltijas valstīs strādājošo līzinga kompāniju "UniCredit Leasing". Plānots, ka pēc visu nepieciešamo atļauju saņemšanas darījums noslēgsies šogad pirmajā ceturksnī. Jau vēstīts, ka banka "Citadele" ir noslēgusi līgumu ar Itālijas "UniCredit S.p.A.", iegādājoties "UniCredit Leasing" līzinga operācijas Baltijā.  Banka "Citadele" iegādāsies 100% SIA "UniCredit Leasing", kas strādā ar filiālēm Lietuvā un Igaunijā, kapitāldaļu, kā arī tai piederošo meitasuzņēmumu SIA "UniCredit Insurance Broker", kurai ir filiāle Igaunijā. Darījuma summa netiek izpausta. Pēc darījuma pabeigšanas "Citadele" kopējais līzinga portfelis pārsniegs 1,1 miljardu eiro, kas ļaus tai kļūt par vienu no trim lielākajām līzinga kompānijām Latvijā un būtiski palielināt pozīcijas Baltijas valstu tirgū.  Pēc bankā minētā, "UniCredit Leasing" līzinga portfelis Baltijas valstīs veido vairāk nekā 850 miljonus eiro. Bankā norādīja, ka "UniCredit" līzinga portfeļa Baltijas valstīs pārņemšana atbilst bankas "Citadele" ilgtermiņa mērķim kļūt par finanšu pakalpojumu sniegšanas privātpersonām un mazajiem un vidējiem uzņēmumiem līderi Baltijas valstīs.  2018.gadā "UniCredit Leasing" apgrozījums bija 24,891 miljons eiro, bet kompānijas peļņa bija 10,715 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. "UniCredit Leasing" Latvijā darbojas kopš 1999.gada. Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" 2019.gada septembra beigās bija ceturtā lielākā banka Latvijā. Bankas "Citadele" galvenais birojs ir Latvijā ar filiālēm Lietuvā un Igaunijā, kā arī bankai ir meitasbanka Šveicē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)