Banner 980x90

"Inbank Latvia" kļuvusi par Finanšu nozares asociācijas asociēto biedru

Igaunijas "Inbank" grupas finanšu tehnoloģiju kompānija SIA "Inbank Latvia" kļuvusi par Finanšu nozares asociācijas asociēto biedru, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijas pārstāvji.

Rīga, 15.janv., LETA. Igaunijas "Inbank" grupas finanšu tehnoloģiju kompānija SIA "Inbank Latvia" kļuvusi par Finanšu nozares asociācijas asociēto biedru, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijas pārstāvji. "Jaunu asociēto biedru, kas savā ikdienas darbā plaši izmanto jaunās tehnoloģijas, piesaiste asociācijai stiprina tās kapacitāti ilgtspējīgu darbības modeļu ieviešanā. Tādējādi varam realizēt vēl vairāk iniciatīvu, kas saistītas ar tehnoloģiju sniegtajām iespējām - ātrumu, mobilitāti, drošību -, piedāvājot inovatīvus pakalpojumus finanšu nozares klientiem," pauda Finanšu nozares asociācijas valdes priekšsēdētāja Sanita Bajāre. Savukārt "Inbank Latvia" valdes priekšsēdētājs Ģirts Lediņš norādīja, ka šobrīd finanšu sektora starptautiskās reputācijas stiprināšana ir viens no svarīgākajiem nozares un valsts izaicinājumiem. "Igaunijā "Inbank" ir ātrāk augošā un viena no tehnoloģiski attīstītākajām bankām, un arī Latvijā mūsu mērķis ir panākt, lai "Inbank" pēc pieciem gadiem būtu tehnoloģiskais paraugs, uz ko varēs atsaukties kolēģi finanšu sektorā," viņš minēja. Igaunijā "Inbank" darbību sāka 2011.gadā kā finanšu tehnoloģiju kompānija "Cofi", taču vēlāk kompānija ieguva licenci kredītiestādes darbībai un mainīja nosaukumu uz "Inbank", sākot piedāvāt bankas pakalpojumus. Šobrīd "Inbank" ir vairāk nekā 150 000 aktīvo klientu. Savukārt Latvijā "Inbank Latvia" tika izveidota 2014.gadā kā SIA "Cofi līzings". Ar nosaukumu "Inbank Latvia" kompānija strādā kopš 2018.gada augusta beigām.  Kompānijas pamatkapitāls ir 500 000 eiro, un tās vienīgā īpašniece ir Igaunijas "Inbank", liecina "Firmas.lv" dati. 2018.gadā  "Inbank Latvia" apgrozījums bija 4,148 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa bija - 1,061 miljons eiro. Latvijas Finanšu nozares asociācija ir sabiedriskā organizācija, kas pārstāv Latvijas finanšu nozari nacionālajā un starptautiskajā līmenī. Tās biedru un asociēto biedru vidū ir gan Latvijā reģistrētās bankas un ārvalstu banku filiāles, gan arī, piemēram, finanšu tehnoloģiju uzņēmumi. Finanšu nozares asociācijas mērķis ir veicināt Latvijas finanšu sektora attīstību, fokusējoties uz plaša inovatīvu pakalpojumu klāsta ar augstu pievienoto vērtību pieejamību un konkurētspēju vienotajā Eiropas Savienības tirgū. Katram tās biedram ir jāapliecina gatavība ievērot Banku sociālo hartu un Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas, terorisma finansēšanas un proliferācijas novēršanas iniciatīvas. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)