Banner 980x90

Izstāžu zālē "Arsenāls" atklās Lienas Bondares personālizstādi "2.sezona - Epizodes"

Rīga, 9.aug., LETA. Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja (LNMM) izstāžu zālē "Arsenāls" šodien plkst.18 tiks atklāta mākslinieces Li Bond jeb Lienas Bondares personālizstāde "2.sezona - Epizodes", aģentūru LETA informēja LNMM preses centra vadītāja Nataļja Sujunšalijeva.

Pagājušajā gadā Šauļu Mākslas galerijā norisinājās mākslinieces personālizstāde ar nosaukumu "1.sezona - Epizodes", kas bija atskats mākslinieces karjerā iepriekš paveikto.

Šajā izstādē būs apskatāma multimediju instalācija, kuras pamatā ir vairāku performanču video dokumentācija, ko veicis operators Rihards Gēcis. Tās ir atsevišķas epizodes, kurās darbojas viens un tas pats tēls - linu burkā tērpta sieviete. Sadarbībā ar Artūru Punti un komponisti Lindu Leimani radīta muzikāla kompozīcija, kas pavada vizuālo vēstījumu.

"Mākslinieces pievēršanās starpdisciplinārai formai nav nejauša, tā apliecina interesi par telpu, skaņu, kustību un ritmu, iezīmējot būtiskas izmaiņas darba tapšanas procesā, kā svarīgu elementu priekšplānā izvirzot sadarbību un savstarpēji bagātinošu domapmaiņu," izstādi aprakstīja Sujunšalijeva.

Viņa arī norādīja, ka māksliniece, izmantojot atsauces uz Latvijas un Eiropas vēsturi un kultūru, izstādē pievēršas aktuālām sociālām un politiskām tēmām, pētot parādību kopumu, tostarp bailes, nedrošību un vientulību.

Bondares izstāde "Arsenālā" būs aplūkojama līdz 16.septembrim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)