Banner 980x90

Izveidojot Iekšējās drošības dienestu, "Rīgas Centrāltirgus" plāno ietaupīt vairāk nekā 370 000 eiro

Riga24.lv
Riga24.lv
Izveidojot savu Iekšējo drošības dienestu, AS "Rīgas Centrāltirgus" plāno trīs gados ietaupīt vairāk nekā 370 000 eiro, aģentūrai LETA stāsta uzņēmuma pārstāvis Ivars Jakovels.

Viņš norāda, ka dienests darbojas no šī gada 1.decembra. Plānots, ka tas turpmāk nodrošinās kārtību uzņēmuma pārvaldītājā teritorijā, kā arī tiks sekmīgi organizēta apsardzes funkcija, tādējādi ietaupot finanšu un laika resursus.

"Rīgas Centrāltirgus" Iekšējās drošības dienests būs patstāvīga struktūrvienība, tajā strādās 36 cilvēki ar pieredzi drošības struktūrās, atzīmē Jakovels, neatklājot, ar kurām drošības struktūrām bija saistīti drošības dienesta darbinieki iepriekš.

"Tā ir uzņēmuma iekšējai lietošanai paredzēta informācija," piebilst Jakovels.

Lūgts komentēt finanšu ietaupījumu, Jakovels skaidro, ka saskaņā ar šogad izsludinātā konkursa par apsardzes pakalpojumu sniegšanu uzņēmumam "Rīgas Centrāltirgus" piedāvājumiem lētākais saņemtais priekšlikums nākamo trīs gadu periodam bija 1 564 390 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa jeb vidēji 521 463 eiro gadā. Iepirkums pārtraukts 28.oktobrī.

Tikmēr saskaņā ar uzņēmuma finanšu nodaļas aprēķiniem Iekšējā drošības dienesta izmaksas nākamo trīs gadu periodā aplēstas 1 186 875 eiro apmērā jeb 395 625 eiro gadā. Ietaupījums plānots 377 514 eiro apmērā nākamo trīs gadu laikā jeb 125 838 eiro gadā, informē uzņēmuma pārstāvis.

Kā stāsta "Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs Andris Morozovs, lēmums izveidot iekšējo apsardzes struktūru pieņemts, vadoties pēc uzņēmuma stratēģiskās attīstības plānā 2012.-2018.gadam noteiktā, ka arī, ņemot vērā apsardzes pakalpojumu iepirkumu konkursa rezultātus.

Morozovs uzskata, ka, izveidojot savu drošības dienestu, uzņēmumam izdosies palielināt drošības efektivitāti.

"Ar savu apsardzes struktūrvienību panāksim lielāku efektivitāti drošības jomā, ka arī samazināsim šai funkcijai nepieciešamās izmaksas. Līdz šim pastāvošā kārtība paredzēja to, ka par "Rīgas Centrāltirgus" pieņemto lēmumu īstenošanu jākonsultējas ar apsardzes pakalpojumu sniedzēju vadību, kas ir lieks ķēdes posms. Drošības jomas lēmumi prasa operativitāti, un laika ietaupījums uz birokrātijas rēķina noteikti ir ieguvums," uzsver Morozovs.

Līdztekus Iekšējās drošības dienesta izveidei, tiek domāts arī par citiem pasākumiem drošības situācijas uzlabošanai uzņēmuma teritorijā, piemēram, apsardzes posteņu skaita optimizāciju un efektīvāku apsargu darba organizāciju, norāda Morozovs.

Iekšējās drošības dienesta vadītājs Vitālijs Dubovs atzīmē, ka līdz šim "Rīgas Centrāltirgum" ir izveidojusies laba sadarbība gan ar Drošības policiju, gan ar Valsts policiju, kā arī Rīgas pašvaldības policijas struktūrvienībām. "Tuvākajā nākotnē tiks izstrādāts arī videonovērošanas sistēmas projekts un veikti citi darbi, lai "Rīgas Centrāltirgu" apmeklētāji, tirgotāji un darbinieki šeit strādā, jūtas droši."

Jau ziņots, ka "Rīgas Centrāltirgus" pērn nopelnīja 6157 eiro, bet 2014.gadā uzņēmuma peļņa bija 219 768 eiro. Par 3% sarucis apgrozījums - no 7,1 miljona eiro 2014.gadā līdz 6,86 miljoniem pērn.

"Rīgas Centrāltirgus" dibināts 1930.gada 2.novembrī, bet kā Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība darbojas kopš 1995.gada. "Rīgas Centrāltirgus" pamatkapitāls ir 10 327 036 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)