Banner 980x90

Jātniekam Bricim uzvara Rīgā notiekošā PK posma vidējā apļa maršrutā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Latvijas jātnieks Ģirts Bricis un viņa zirgs Caprie sestdien izcīnīja uzvaru Rīgā sporta centrā "Kleisti" notiekošā Pasaules kausa (PK) Centrāleiropas zonas posma sacensībās vidējā apļa maršrutā.

Piektā maršruta akumulācijas sacensībās ar Džokera apli, kurš šķēršļu augstums bija 130 centimetri, Bricis ar savu rumaku distanci veica 57,24 sekundēs.

Otro vietu ieņēma Laura Penele ar zirgu Dundas, bet trešais bija lietuvietis Andris Petrovs.

"Man vienmēr ir paticis startēt savās mājās, mūsu valsts līdzjutēju atbalstītam. Kad skan Latvijas himna pašu mājās, tad gandarījums par padarīto darbu ir vēl jo lielāks. Šonedēļ un nākamnedēļ notiek divas svarīgākās sacensības gadā šķēršļu pārvarēšanā. Šajā nedēļas nogalē Pasaules kausa izcīņa, bet pēc nedēļas būs Latvijas čempionāts. Līdzjutēju atbalsts būs vajadzīgs arī nākamnedēļ. Man Pasaules kausa Rīgas posmos tradicionāli veicas, startēju ar maksimālo zirgu skaitu, un izdodas arī sasniegt labus rezultātus," Latvijas Jātnieku federācija citē Brici.

Dienas pirmajās sacensībās maršrutā ar handikapu, kas notika divās fāzes ar šķēršļu augstumu 120/125 centimetri un kurās piedalījās zirgi ar 6-7 gadu vecumu, uzvarēja baltkrievs Dmitrijs Kabačevskis ar kumeļu Leksus. Otrais palika lietuvietis Nerijs Sipaila, bet trešo vietu ieņēma Penele, kura startēja ar zirgu Flipperboy.

"Sasniegts tiešām daudz. Abi zirgi ir labā formā. Šīs mums ir jau otrās starptautiskās sacensības pēc kārtas. Arī Igaunijā tika izcīnītas augstas vietas, un man ir prieks, ka izdodas panākt rezultātu stabilitāti. Arī tagad Kleistos otro dienu pēc kārtas startēju bez gāztiem šķēršļiem, un man tas ir svarīgi. Noskaņojums ir labs, arī, neskatoties uz to, ka, tieši jājot ar Dundas, sāka spēcīgi līt. Tas netraucēja, un izdevās izcīnīt otro vietu. Ceru veiksmīgi nostartēt arī rīt, taču "Grand Prix" maršrutu nelēkšu, jo zirgi vēl ir jauni, un mans mērķis nav sasteigt sagatavošanās procesu, bet darīt visu lēnām un pamatīgi," secināja Penele.

Savukārt dienas galvenajā maršrutā divās fāzēs ar šķēršļu augstumu 140 centimetri otro dienu pēc kārtas uzvarēja Vitals Dzjundzikovs no Baltkrievijas, kurš startēja ar zirgu Hermione Ask. Otro vietu ieņēma igaunis Urmass Rāgs, bet trešā vieta mājiniekam Mairim Lejam, kurš startēja ar rumaku Corrwiko.

"Biju ļoti sagatavojusies šim startam. Es apzinos sava zirga spējas, to, ka viņš var pārvarēt augstus šķēršļus, bet tikai tad, ja pilnībā man uzticas un ļauj man sevi vadīt maršrutā. Šoreiz šī sapratne ar Corrwiko mums izdevās lieliski, un viņš pat pārvarēja ūdensgrāvi - šķērsli, kas daudzus zirgus biedē. Zirgam ir deviņi gadi, ar viņu strādāju nepilnu gadu, un viņam nav lielas pieredzes uz šāda augstuma šķēršļiem, vien pāris reižu esam lekuši, tāpēc man ļoti liels prieks par sasniegto. Mani patīkami pārsteidza līdzjutēju atbalsts," teica Leja.

LETA jau vēstīja, ka piektdien pirmajā maršrutā ar šķēršļu augstumu 120/125 centimetri divās fāzēs, uzvarēja Andis Vārna un viņa zirgs Florentea. Otrajā maršrutā ar līdz 130 centimetriem augstiem šķēršļiem divās fāzēs pirmo vietu ieguva Baltkrievijas pārstāvis Vitals Dzjundzikovs ar zirgu Pepita, bet dienas galvenajā maršrutā ar līdz 140 centimetriem augstiem šķēršļiem uz laiku uzvaru izcīnīja igaunis Urmass Rāgs ar zirgu Carlos.

Sacensības kopumā notiks deviņos maršrutos. Galvenais no tiem - "Grand Prix Rīga" - norisināsies svētdien, un dos ieskaites punktus Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā Centrāleiropas zonā, kā arī punktus pasaules jātnieku FEI "Longines" reitingā un punktus kvalifikācijai 2017.gada Eiropas čempionātam Gēteborgā. Sportistiem un viņu zirgiem būs jāpārvar līdz 160 centimetru augsti šķēršļi.

Pēdējos trīs gadus Rīgas posma "Grand Prix" maršrutā uzvarēja Kristaps Neretnieks - 2013. un 2014.gadā ar zirgu "Continue", 2015.gadā ar "Zuko S".

No Latvijas jātniekiem Neretnieks ir guvis līdz šim lielākos panākumus Pasaules kausā. Viņš 2014.gadā Pasaules kausa finālsacensībās Francijā izcīnīja 19.vietu spēcīgāko pasaules jātnieku konkurencē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)