Banner 980x90

Jūnijā notiks tradicionālais "Toyota" Rīgas velomaratons

Foto: Ieva Lūka/ LETA
Foto: Ieva Lūka/ LETA
Neilgi pirms Jāņiem Latvijas galvaspilsētā Rīgā atkal valdīs riteņbraucēji – jau 33.reizi notiks "Toyota" Rīgas velomaratons, kas pulcē tūkstošiem velosipēdu mīļotāju, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē organizatori.

"Toyota" Rīgas velomaratons ar Rīgas domes atbalstu notiks 19.jūnijā, kad galvaspilsētas ielas un tiltus piepildīs ne tikai profesionālie riteņbraucēji, bet arī entuziasti un ģimenes, kuras varēs radoši izpausties un tikt pie atbalstītāju sarūpētām dāvanām. Starts un finišs arī šogad tiks dots 11.novembra krastmalā, bet trase visos braucienos vedīs pa Rīgas ielām, tiltiem un arī Vecrīgas sirdi.

Šogad "Toyota" Rīgas velomaratonā visi dalībnieki saņems piemiņas medaļas. Tradicionāli dalībnieki varēs izvēlēties kādu no sev vairāk piemērotām distancēm. Profesionāļi aicināti piedalīties Sporta braucienā (79 km distance, 5 apļi), entuziastiem piedāvājam dalību Tautas distancē (16 km vai 32 km distance), bet "Spice" Ģimeņu braucienā dalībnieki veiks 16 km jeb 1 apli. Tautas distancē dalībnieki sacentīsies par Rīgas mēra kausu, bet "Spices" Ģimenes braucienā dalībniekiem būs iespēja radoši izpausties. Šajā distance dalībniekus speciāla žūrija vērtēs dažādās nominācijās, piemēram, "Stilīgākais sacensību braucējs".

"Toyota" Rīgas velomaratons ir lielākais riteņbraukšanas notikums Latvijas galvaspilsētā, kas ieņem nozīmīgu lomu vadošo Eiropas galvaspilsētu velomaratonu vidū. Rīgas velomaratona pirmajos gados uz starta devās daži simti velomīļu, bet pēdējos gados dalībnieku pulks audzis līdz pat 4000. "Toyota" Rīgas velomaratonu organizē SIA "Igo Japiņa Sporta aģentūra", biedrība "Latvijas Kalnu divriteņu federācija", biedrība "Latvijas Riteņbraukšanas federācija" sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta Sporta pārvaldi. Pasākuma galvenais atbalstītājs – videi draudzīgo auto ražotājs "Toyota". "Toyota" Rīgas velomaratona partneri ir tirdzniecības centrs "Spice" un "Amway", bet tehnisko servisu nodrošina "Sportland".

Pagājušajā gadā Rīgas velomaratona rīkotāji kopā ar kompāniju "Amway" uzsāka sociālas palīdzības kampaņu, kuras laikā dalībnieki, reģistrējoties "Nutrilite" komandā, varēja ziedot līdzekļus un tādējādi palīdzēt talantīgajam Latvijas sportistam Gustavam Pētersīlim atveseļošanās procesā. Šogad "Toyota" Rīgas velomaratona rīkotāji sadarbībā ar "Amway" aicina dalībniekus reģistrēties "Nutrilite" komandā un ziedot līdzekļus pagājušā gada rudenī treniņa laikā smagi cietušā riteņbraucēja ārstēšanai un rehabilitācijai. Dalībniekiem šī iniciatīva neko nemaksās, bet organizatori no katra braucēja dalības maksas cietušā riteņbraucēja ārstēšanai novirzīs 2 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)