Banner 980x90

Kā dzīvot pilnvērtīgāk?

Ikvienam var pienākt brīdis, kad saprotat, ka dzīvojat tikai dzīvošanas pēc. Iespējams, ikdienas skrējiens ir ievedis Jūs rutīnas aplī un vairs neprotat no tā tikt ārā. Šajā rakstā sniegsim ieteikumus, kas var palīdzēt Jums dzīvot pilnvērtīgāk, izbaudot katru dienu un katru minūti.

Darba robežu ieviešana
Lai dzīve būtu pilnvērtīgāka, nepieciešams darbu nodalīt no privātās dzīves un to darīt diezgan konkrēti, stingri novelkot robežas gan darba laika ziņā, gan domu ziņā. Jums jāiemācās apzināties, ka dzīve nesastāv tikai no darba un mājām, ir vēl daudz lietu apkārt, ko būtu vērts redzēt, izjust un iemācīties. 

Īpaši grūti tas varētu būt cilvēkiem, kuriem ir savs bizness vai darbnīca, jo no viņiem pašiem atkarīgs tas, cik daudz būs izdarīts un cik mēneša beigās varēs nopelnīt. Ne velti saka, ka priekšniekiem darbs ir 24 stundas diennaktī. Taču ir jāsaprot, ka, izejot no darba vietas, savas domas un emocijas ir jāatslēdz un jāpievēršas tam, kur esat pašlaik, jāapzinās, ko vēl no dzīves vēlaties.

Būt mājās
Mājas parasti asociējas ne tikai ar vietu, kur pārrodamies pēc darba, bet arī ar ģimenes un mājīguma sajūtu. Esot mājās, pacentieties būt mājās ar visu savu būtību! Nereti tieši tāpēc mēs neizjūtam pilnīguma sajūtu, jo vēlāk aptveram, ka, esot mājās, domās visu laiku esam risinājuši darba problēmas. Darbs pagaidīs, taču bērni izaugs, viņiem Jūs esat vajadzīgs šobrīd.

Ko Jūs vēlaties?
Jums vajadzētu saprast, ko Jūs patiesi vēlaties un kas Jums sagādā prieku. Vai tas ir kāds hobijs, piemēram, ceļošana, vai varbūt strādāšana dārzā. Kad esat to sapratis, tad tas ir jārealizē. Lai arī cik neiespējami Jums sākumā liktos, domājot, ka Jums tam nav laika, pamēģiniet! Pozitīvās emocijas liks Jums atvērties un iegūt ikdienā vairāk prieka un vairāk enerģijas. Tad arī darbi ritēs veiksmīgāk, jo būsiet emocionāli uzlādēts. 

Atvieglojiet ikdienu
Mēs dzīvojam 21. gadsimtā, kad ir tik daudz iespēju, kā ietaupīt laiku, izmantojiet to! Ja šis laiks Jums spēs dot iespēju nodarboties ar savu hobiju, tad tas ir tā vērts. Nopērciet, piemēram, trauku mašīnu, veļas žāvētāju vai elektronisko zāles pļāvēju, un šo darbu vietā varēsiet veikt lietas, kas Jums patīk. Un situācijā, ja finansiāli Jums tas uzreiz nav iespējams, apdomājiet nebanku aizdevumu iespējas, bet tikai tad, ja esat atbildīgs un redzat, ka varēsiet veiksmīgi aizdevumu atdot. 

Miers
Atrodiet vietu vai nodarbošanos, kas liek Jums sajust mieru. Citam tā būs grāmatu lasīšana, citam skriešana, kādam atrašanās kādā konkrētā vietā, bet tas palīdzēs saprast, ko nozīmē mierīga dzīve. Miers arī ir vajadzīgs, lai spētu ikdienā veikt visus nepieciešamos darbus. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)