Banner 980x90

Kā iegādāties labu sadzīves tehniku virtuvei?

Virtuve tiek dēvēta par mājokļa dvēseli – tajā tiek pavadīts daudz laika, gatavotas maltītes, uzņemti viesi. Tieši tādēļ šai telpai jābūt vienlaikus omulīgai un funkcionālai. Te liela nozīme ir gan telpas iekārtojumam, gan izvēlētajām mēbelēm un sadzīves tehnikai. Šoreiz par to, kam pievērst uzmanību, izvēloties piemērotāko tehniku. 

Iebūvēto vai brīvi stāvošo tehniku?
Viens no būtiskākajiem jautājumiem, ko izvērtēt pirms došanās sadzīves tehnikas meklējumos, – dot priekšroku brīvi stāvošai vai iebūvētai sadzīves tehnikai. Katram no šiem variantiem ir savas priekšrocības un trūkumi, tādēļ, izdarot izvēli, jāizvērtē savas vajadzības un individuālās prasības. Piemēram, izvēloties brīvi stāvošas ierīces, varēsiet izvēlēties sev tīkamo vietu to novietošanai, turklāt laika gaitā virtuves iekārtojumu būs iespējams ērti mainīt. Būtiski arī, ka brīvi stāvošās trauku mazgājamās mašīnas (iegādāties var šajā mājaslapā) un citas ierīces nepieciešamības gadījumā salabot ir daudz vienkāršāk nekā iebūvēto tehniku. Arī to iegādes izmaksas ir zemākas. Kas attiecas uz brīvi stāvošo ierīču trūkumiem – tās ne vienmēr iespējams veiksmīgi saskaņot ar pārējo virtuves iekārtojumu. 

Iebūvētā sadzīves tehnika izskatās estētiski pievilcīgāk un tās apkope ir daudz vienkāršāka. Tāpat šo variantu novērtēs ģimenes, kur aug mazi bērni – iebūvētā sadzīves tehnika ir daudz drošāka. Vēl kāda priekšrocība – šāda tipa ierīces var novietot sev vēlamajā augstumā. Pie šāda risinājuma trūkumiem var minēt augstākas izmaksas, mazāku standarta piedāvājumu izvēli. Tāpat jārēķinās, ka, izvēloties iebūvēto sadzīves tehniku, mainīt virtuves iekārtojumu būs sarežģītāk. 

Vairāk par to, kam pievērst uzmanību, izvēloties trauku mazgājamo mašīnu, lasi ŠEIT!

Ražotāja izvēle
Bieži vien pircēji dod priekšroku labi zināmiem ražotājiem, taču bieži vien tas nozīmē arī augstākas izmaksas. Dažkārt vērts ieskatīties arī mazāk zināmu preču zīmju piedāvājumā – tādā veidā iespējams atrast tādas pašas kvalitātes tehniku, taču par daudz draudzīgāku cenu. 

Funkcijas
Šobrīd piedāvājumā dažāda veida sadzīves tehnika ar visdažādākajām funkcijām. Lai neapjuktu lielajā piedāvājumā un neiegādātos to, kas patiesībā nemaz nav vajadzīgs, svarīgi izvērtēt, kādas funkcijas ir aktuālas un tehniku izvēlēties saskaņā ar savām reālajām vajadzībām – iegādāties ierīci ar funkcijām, kas pēc tam tik un tā netiks izmantotas, ir nesaprātīgi – kaut vai tādēļ, ka tehnika ar daudzām funkcijām parasti maksā dārgāk. 

Garantija
Sadzīves tehnika visbiežāk tiek plānots kā ilgtermiņa risinājums, tādēļ svarīgs aspekts ir arī tās garantijas laiks un nosacījumi. Pirms ierīces pirkšanas būtiski iepazīties ar garantijas noteikumiem. Dažkārt tirdzniecības vietas piedāvā iespēju pagarināt ražotāja noteikto garantijas laiku. Tas gan paredz papildu izmaksas, taču dod lielāku pārliecību, ka, vajadzības gadījumā, tiks veikts kvalitatīvs ierīces remonts.

Novietojuma plāns
Pirms doties uz veikalu vai pasūtīt tehniku internetā, svarīgi izvērtēt savas vajadzības un izveidot novietojuma plānu. Tādā veidā būs vieglāk saprast, kas tieši vajadzīgs, kādi ir vajadzīgie tehnikas izmēri, cik ērta būs darbošanās virtuvē. Tad, kad izstrādāts ierīču novietojuma plāns, var meklēt piemērotākos risinājumus. 

Kur iegādāties labu sadzīves tehniku?
Viens no variantiem ir doties uz specializēto sadzīves tehnikas veikalu – tur visu iespējams kārtīgi aplūkot un, vajadzības gadījumā, arī konsultēties ar pārdevējiem. Taču, apmeklējot šāda tipa veikalu, var izrādīties, ka piedāvājums ir visnotaļ ierobežots un nepieciešamo atrast neizdodas. Labs risinājums ir interneta veikali, kas spēj nodrošināt ļoti daudzveidīgu piedāvājumu, turklāt to aplūkot un iegādāties iespējams jebkurā ērtā laikā. Iegādājoties sadzīves tehniku internetā, spēkā ir distances līgums, kas dod tiesības preci atdot atpakaļ pārdevējam 14 dienu laikā no tās iegādes brīža.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)