Banner 980x90

Kā izvēlēties datoru ikdienai un kādi ir populārākie modeļi šobrīd?

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Viedveikals 1a.lv ir viens no lielākajiem datortehnikas internetveikaliem Latvijā, kurā savas jaunās ierīces ir atradis ne viens vien apmierināts pircējs.

Portatīvie datori, neapšaubāmi, ir iecienītākais datoru veids lietošanai mājās, ikdienai un mācībām. Un ne velti – personālo datoru nevar paņemt līdzi (vai lietot jebkurā mājokļa vietā), savukārt viedtālrunis vai planšetdators piedāvā ļoti ierobežotu funkciju. Ko izvēlēties mājām un ko izvēlas citi? Par to – tālāk.

Kāds portatīvais dators būs piemērotākais mājai, mācībām un ikdienai?
Datoru klāsts mūsdienās ir neiedomājami plašs, tādēļ primārais faktors, ar ko daudzi sāk savus meklējumus – aplūko ierīces noteikta budžeta ievaros. Un tas nebūt nav sliktākais veids, kā ierobežot aplūkojamo preču daudzumu.

Mājām un ikdienas vajadzībām paredzētajām ierīcēm ir jāatbilst noteiktiem parametriem, taču šie parametri nav ne uz pusi tik strikti kā spēlēm, programmēšanai vai grafiskajai apstrādei paredzētajām ierīcēm.

Galvenie datora parametri, pēc kā tiek vērtēti portatīvie datori
Svars – atkarīgs no tā, cik bieži plānots pārvietot. Nereti svars ir saistīts ar akumulatora darbības ilgumu, tādēļ svarīgi saprast, kas būs svarīgāk – viegla ierīce vai ierīce, kura var ilgstoši darboties bez patstāvīga strāvas avota.
Ekrāna lielums – jo lielāks, jo ērtāk lietojams, taču neērtāk pārvietojams. Par zelta vidusceļu uzskata 13–14 collu datorus – pietiekami lieli, lai būtu ērti darbam, pietiekami mazi, lai būtu viegli.
Izšķirtspēja – intensīvi lietojamiem datoriem šis ir visai svarīgs parametrs. Jo lielāka, jo labāk.
Operētājsistēmas tips – daļa datoru tiek pārdoti jau ar uzstādītu operētājsistēmu, kas būtiski atvieglo uzstādīšanas procesu. Ja datoram nav operētājsistēmas, ar to saistītās izmaksas arī ir jāpierēķina pie datora kopējām izmaksām.
Procesors – par piemērotāko uzskata Intel Core i5, savukārt bieži sastopamais i3 ir tikai nedaudz vājāks, pilnībā apmierinās visas ar ikdienas lietošanu saistītās vajadzības.
Operatīvā atmiņa – mūsdienās 4 GB vairs nav ekstra, tas ir standarts, mazāk gribēt nav vērts.
Cietais disks – ietilpība ap 1 TB būtu uzskatāma par mūsdienām piemērotu.
SSD disks – ne visiem datoriem ir HDD diski, dažiem ir SSD, kas ir daudz klusāks un ātrāks variants. SSD diski parasti ir mazāk ietilpīgi, taču ātrāki un ievērojami klusāki.
Video karte – plašs klāsts, savu funkciju veic visas.
Tastatūras valoda – ja tas ir svarīgi, var pievērst uzmanību. Teju visas tastatūras ir angļu, dažām kā papildopcija ir pieejama arī krievu valodas tastatūra.


5 pirktākie mājas, mācību un ikdienas datori
Ja nav skaidrs, ko no plašā portatīvo datoru klāsta izvēlēties, pastāv iespēja šķirot pieejamās preces pēc to popularitātes citu lietotāju vidū. Arī viedveikalā 1a.lv var runāt par populārākajām un lietotāju iecienītākajām ierīcēm.


Ja arī tu vēlies aprīkot savu mitekli ar jaunu ierīci, kas palīdzēs paveikt ikdienas lietas gan darbā, gan mācībās, ieskaties viedveikalā 1a.lv un izvēlies savu datoru jau tūlīt! Plašajā klāstā ir pieejami visu populārāko ražotāju ierīces – Lenovo, Dell, Asus, HP, Acer, MSI, Toshiba, Fujitsu, Microsoft, Alienware un daudzu citu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)