Banner 980x90

Kā izvēlēties vīriešu ziemas jaku?

Pavisam drīz jau klāt būs ziema, līdz ar to iespējams, ka lielākajai daļai cilvēku atkal aktualizēsies jautājums par ziemas apģērba izvēli un iegādi. Mūsdienās veikalos iespējams atrast daudz un dažādas ziemas virsjakas, tomēr ir vairākas nisanses, ko būtu vēlams ņemt vērā pirms konkrētā apģērba gabala iegādes. Iespējams, ka dāmām ir nedaudz vieglāk atrast sev ziemas virsjaku, bet kā ir kungiem? 

Raksta turpinājumā būs minēti faktori, kam jāpievērš uzmanība, lai iegādātos atbilstošu vīriešu ziemas jaku. 

Materiāls
Viens no svarīgākajiem faktoriem ziemas jakas izvēlē,  noteikti ir tās materiāls. Ir nepieciešamas kaut vai tikai nelielas zināšanas par materiāliem, lai saprastu, kurš no tiem ir vislabākais tieši ziemas sezonai.

 Vislabāk siltumu spēj uzturēt vilnas vai kašmira mēteļi. Ja salīdzina abus šos materiālus, tad kašmirs ir pat siltāks nekā vilna, tomēr tas ir arī daudz dārgāks. Vēl ziemā lieliski sildīs jakas ar dūnu pildījumu. Dūnu pildījums ir ļoti kvalitatīvs, tāpēc ir vērts ieguldīt līdzekļus šādas jakas iegādē.

Izmērs
Vislabāk ir iegādāties tādu ziemas jaku, kas ir vienu izmēru lielāka. Jāņem vērā, ka ziemā nākas biezāk ģērbties, līdz ar to zem virsjakas būs jāvelk kāds džemperis. Ja jaka būs pārāk cieša, tad būs neērti tajā pārvietoties. 

Dodoties uz veikalu, vislabāk, ja jums virsū būs jau uzvilkts džemperis. Šādā veidā vislabāk varēs piemeklēt pareizo virsjakas izmēru. 
Vēl svarīgi ir pārliecināties, ka nevienā vietā virsjaka nav par šauru. Paceliet rokas uz augšu, pietupieties, pieliecieties. Ja, darot šīs kustības, jūtaties ērti, tad virsjakas izmērs ir pareizais.    

Virsjakas veids
Ir dažādu veidu virsjakas, piemēram, parkas, vējjakas, ādas jakas. Katram no veidiem ir savi plusi un mīnusi. Parkas būs piemērotas, kad laukā gaisa temperatūra ir vairākus grādus zem nulles. Vējjakas noderēs dienās, kad būs vējains un lietains. Savukārt, ja vēlaties izvēlēties ādas jaku, tad viennozīmīgi ir jāizvēlas kvalitatīva ādas jaka, pretējā gadījumā jums būs auksti. 

Svarīgi!
Ir vēl pāris lietu, kam būtu vēlams pievērst uzmanību, pirms iegādāties ziemas virsjaku.

• Virsjakas garums
Īsa auguma vīriešiem nav ieteicams izvēlēties jakas vai mēteļus, kas ir pārāk gari. Šādā veidā viņi vēl vairāk saīsinās augumu. Savukārt gara auguma vīriešiem nav ieteicams izvēlēties jakas, kas ir tikai līdz jostas vietai vai vēl īsākas.

• Kapuce
Lai pasargātu sevi no lietus vai liela vēja, ir labi, ja virsjakai ir kapuce. Tāpat kapuce dos papildus siltumu galvai, ja nemēdzat valkāt cepures.

• Virsjakas aizdare
Populārākās virsjaku aizdares ir ar pogām vai rāvējslēdzi. Pirms iegādājaties virjaku ar pogām, jāņem vērā, ka virsjakas aiztaisīšana prasīs vairāk laika, kā arī ar cimdiem tā būs vēl ilgāka un sarežģītāka. Ja vēlaties pēc iespējas vienkāršāku virsjakas aiztaisīšanas veidu, tad izvēlieties virsjaku ar rāvējslēdzi. Pirms pirkšanas noteikti pārliecinieties, ka rāvējslēdzis labi darbojas un nekur neķeras.

• Šuves
To, cik konkrētā virsjaka ir kvalitatīva, nosaka arī šuves. Pārliecinieties, ka viss ir precīzi nošūts un nekur nav lieku diegu, kas karājas.

Iespējams, ka lielākā daļa vīriešu nemīl doties uz lielveikaliem un meklēt sev jaunus apģērba gabalus. Tāpat arī viņiem nepatīk pārāk ilgi pavadīt laiku veikalos, ja dodas iepirkties kopā ar savu otro pusīti. Kā jau zināms, tad dāmas veikalos var pavadīt kaut vai visu dienu, lai tikai papildinātu savu garderobi ar jauniem modes elementiem. Būtu grūti atrast vīrieti, kurš ar tādu pašu degsmi pavadīs laiku apģērbu veikalos. Kungi labāk dod priekšroku ātrām iepirkšanās reizēm, lai pēc iespējas vairāk ietaupītu savu laiku. 

Viens no veidiem, kā to izdarīt, ir iepirkties internetā. Arī internetā var atrast visu nepieciešamo apģērbu. Piemēram, interneta veikalā 220.lv ir pieejamas ne tikai ziemas jakas vīriešiem, bet arī sporta apģērbi, brīvā laika apavi, uzvalki un citi apģērba gabali. Atliek vien izvēlēties sev nepieciešamo. Iepirkšanās internetā ir ātra un ērta – piemērota tieši tādiem vīriešiem, kuri nelabprāt dodas uz veikaliem.  

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)