Banner 980x90

Kā kļūt par nepārspējamu selfiju uzņemšanas ekspertu?

Ideāla selfija uzņemšanu var uzskatīt par mākslas formu, ko ir apguvuši pavisam nedaudzi. Lielākai daļai cilvēku ir jāuzņem simtiem selfiju, lai tikai viens liktos īstais – tāds, ko var ievietot sociālo tīklu profilos. Vai atpazini sevi šajā situācijā? Tieši tā, mēs visi tā darām. Tas ir tāpēc, ka uzņemt perfektu pašbildi nav nemaz tik vienkārši, jo ir jāņem vērā gaismas, leņķa un citu faktoru kombinācija. Iepazīsties ar dažiem vērtīgiem padomiem, kas palīdzēs tev iegūt perfektu selfiju uzņemšanas superspējas.

Apskati sevi spogulī

Pirms selfija uzņemšanas noteikti ieskaties spogulī un pārliecinies, vai tevi apmierina matu sakārtojums un vai tavas drēbes ir pareizi sakārtotas. Mēs visi kādreiz esam ieslēguši kameru viedtālrunī, nofotografējuši sevi un tad attēlā ieraudzījuši, ka mati ir izspūruši vai kāda no apģērba detaļām nav savā vietā. Tādā veidā tu varēsi nedaudz ietaupīt laiku un, piemēram, pielabot izplūdušu acu zīmuli, lai selfijā izskatītos nevainojami.

Izmanto dabisku apgaismojumu

Iespējams, viens no vissvarīgākajiem faktoriem, uzņemot selfiju, ir apgaismojums. Tev būs nepieciešama dabiskā gaisma, jo tumšs vai blāvs apgaismojums var likt detaļām fotoattēlā saplūst kopā ar fonu. Ja uzņem selfiju iekštelpās, tad daudzi blogeri iesaka darīt to pie loga. Dabiska saules gaisma padara seju gaišāku un samazina ēnas. Cits blogeru ieteikums ir paņemt baltu papīra lapu un turēt to zem zoda pašbildes uzņemšanas laikā. Tas var palīdzēt atstarot gaismu, izgaismot seju un samazināt dubultā zoda efektu.

Atrodi pareizo leņķi

Pārāk augsts kameras leņķis var likt izskatīties tā, ka tev ir galva, bet nav ķermeņa. Savukārt, uzņemot pašbildi no zema leņķa, tu riskē iegūt dubultā zoda efektu. Kāds tad ir zelta vidusceļš? Uzņemot selfiju, ir ieteicams turēt viedtālruni tādā veidā, lai tā apakšdaļa būtu vienā līmenī ar acīm. Tāpat var izmantot selfija nūju, kas var palīdzēt iegūt supermodeļu cienīgas bildes.

Jāpiebilst, ka katram selfiju mīļotajam ir jāatrod savs ideālais leņķis. Tu vari izmēģināt vairākus variantus – turēt tālruni augstāk vai zemāk, noliekt galvu uz sāniem vai paskatīties vairāk uz leju. Iespējas ir bezgalīgas! Meklē, līdz atradīsi īsto. Tāpat daudzi grima mākslinieki iesaka neskatīties tieši kamerā, bet gan nedaudz pagriezties un novērst skatienu sānis.

Izvēlies labu fonu

Selfija fonam ir tikpat svarīga loma kā tavai sejai. Ja fonā ir citi cilvēki, tad, iespējams, viedtālruņa kamera fokusēsies tieši uz viņiem, tādā veidā padarot tavu seju izplūdušu. Savukārt, ja fons ir pārāk aktīvs, tas ir, ja tajā ir pārāk daudz detaļu, tas var likt tavai sejai "pazust". Neitrāls fons, piemēram, balta vai smilškrāsas siena, vienmēr būs labs risinājums. Būtībā jebkura neitrāla lokācija var kalpot par labu fonu selfijam, vienīgi būtu jāizvairās no vietām, kurās dominē spilgtas krāsas, kas var piešķirt sejai dīvainu nokrāsu.

Saglabā dabisku sejas izteiksmi

Samākslotu smaidu var pamanīt uzreiz. Pirms selfija uzņemšanas padomā par kaut pozitīvu, ko tādu, kas liks tev smaidīt. Atsauc atmiņā kādu jauku mirkli, kad juties patiesi laimīgs. Tas radīs nesamākslotu un ļoti dabisku sejas izteiksmi, ko noteikti pamanīs un novērtēs arī tavi sekotāji. Tāpat pamēģini pirms fotogrāfijas uzņemšanas aizvērt acis un atvērt tās brīdī, kad nospied viedtālruņa kameras pogu.

Nebaidies rediģēt

Mūsdienu viedtālruņos ir rīki, kas ļauj ātri un ērti rediģēt attēlus. Dažādas attēlu rediģēšanas lietotnes var palīdzēt noslēpt dažas pūtītes, padarīt gaišāku attēlu vai izveidot kolāžu ar dažādiem amizantiem selfijiem. Izmantojot pareizu filtru, ir iespējams noslēpt ādas nepilnības vai izlīdzināt apgaismojumu, lai tavs selfijs izskatītos perfekti. Svarīgākais ir nepārcensties!

Uzņem daudz, daudz, daudz selfiju

Pat ja ievērosi visus iepriekš minētos ieteikumus, kā uzņemt labu pašbildi, realitātē tev ne vienmēr izdosies iegūt perfektu rezultātu. Un tas ir tikai normāli. Ievēro šo vienkāršo risinājumu – uzņem pēc iespējas vairāk selfiju. Cilvēki, kuri regulāri sevi fotografē, galu galā atrod to īsto veidu, kā izskatīties labi fotogrāfijās, un zina, kā panākt vēlamo rezultātu.

Gūsti prieku no procesa

Uzņemot selfijus, svarīgākais, lai tu gūtu patiesu prieku no šī procesa. Lai dažādotu savas pašbildes, izdomā ko patiesi radošu un interesantu. Nav svarīgi, vai tu vienkārši uzliec cepuri, parūku vai saulesbrilles, nofotografējies ar savu mājas mīluli vai uzņem selfiju pārgājienā Maču Pikču – galvenais, lai tas tev nestu prieku un jaukas atmiņas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)