Banner 980x90

Kā lietderīgi aizvadīt atvaļinājumu?

Atvaļinājums ir viena no tām lietām, kas nenokrīt kā sniegs no skaidrām debesīm, bet ir jau labu laiciņu iepriekš zināms. Šīs brīvdienas reizēm tiek plānotas jau nākamajam gadam, pat vēl pirms beidzies šī gada atvaļinājums, jo viens būtisks faktors veiksmīgam atvaļinājumam ir naudas esamība, tādēļ naudas krāšana ir tā, ar ko jārēķinās, jo ne visi pie atvaļinājuma naudas saņem arī papildus algu. 
Kā zināms, tad jo vairāk brīva laika, jo lielāki tēriņi. Tāpēc būtiski ir plānot savas finanses un, ja šobrīd tomēr tiek dzīvots no algas līdz algai, tad atlikt mazumiņu ik mēnesi, lai rastos iekrājumi atvaļinājumam.
 
Remonti un mājas labiekārtošanas darbi
Bieži vien atvaļinājuma laiks netiek izmantots pilnvērtīgai atpūtai, bet gan lai atrisinātu nepadarītās lietas. Tas var šķist nepareizi, jo enerģijas rezerves atvaļinājuma laikā būtu jārestartē, un tomēr – ja reiz apstākļi ir sagrozījušies tieši šādi –, tad kāpēc gan sev pārmest? 

Lai tiktu galā ar remonta un labiekārtošanas darbiem,  jau savlaicīgi vari iepirkt būvmateriālus un visu citu nepieciešamo. Tāpat arī savlaicīgi piesaki meistarus, ja tādi nepieciešami, jo vasara ir ļoti populārs laiks, lai mainītu jumta segumus, raktu dziļurbumus un mainītu apkures sistēmas, bet labam meistaram pieraksts ir pat gadu uz priekšu, un arī tad viss var pamainīties, ja, piemēram, meistars saslimst.
 
Ekonomiska atpūta
Ja atvaļinājuma naudu ir paredzēts atlikt kādu lielāku mērķu sasniegšanai vai arī finanses šobrīd neļauj ekskluzīvi, spontāni un neplānojot atpūsties, tad ir pavisam vienkāršs risinājums – ekonomēt. Atpūsties var visdažādākajos veidos, arī paceļojot tepat pa Latviju vai uz kaimiņvalstīm. Un, protams, apciemojot tuvos, mīļos, dārgos, tāpat arī kolēģus un draugus. Un nav jāiet uz kino un jātērējas popkornam, bet to visu var sarīkot arī kā ballīti mājās. 
 
Var doties pārgājienos, nakšņot telšu pilsētiņās, sauļoties, peldēt, rīkot piknikus, skrituļot, doties uz muzejiem un izstādēm un to visu var saplānot par minimāliem līdzekļiem. Tāpat šobrīd vasarā visur notiek festivāli un pilsētu, novadu svētki, tāpēc daudz izklaižu ir pieejamas par ļoti zemām cenām vai pat par velti. Un tāpēc šādi varianti ir pēc iespējas vairāk jāizmanto. 
 
Tāpat, ja ir mazi bērni, kuri apmeklē bērnudārzu, tad jārēķinās, ka vienu mēnesi vasarā dārziņš ir slēgts un ne visur tiek nodrošināts rezerves variants, tāpēc lietderīgi atvaļinājumu ieplānot tieši šajā mēnesī, jo tas samazinās izmaksas, meklējot auklīti un, protams, būs labi pavadīts laiks ar sev mīļajiem.
 
Ceļojums
Viens no visizplatītākajiem veidiem, kā tiek aizvadīts atvaļinājums, ir tieši ceļošana. Atkarībā no tā, kādi ir Jūsu ienākumi, tad arī ir skaidrs, cik tāls vai tuvs galamērķis būs. Protams, svarīgs faktors ir arī tas, vai gimenē ir mazi bērni, jo, kā zināms, tad doties tālos ceļojumos ar bērniem mēdz būt visai sarežģīti. Taču doties ceļojumā, protams, varat arī viens vai ar draugiem, jo arī individuālā atpūta ir ļoti svarīga. Galvenais, plānojot ceļojumu, ir tas, lai visu vēlmes un ekspektācijas par ceļojumu būtu sasniegtas, jo tad ceļojums būs kvalitatīvāks gan atpūtas, gan saliedētības ziņā.
 
Plānojot ceļojumu, pirmais, par ko domājam, ir ceļojuma budžets. Daudzi vēlas doties tālos un krāšņos ceļojumos, nevis tikai tepat līdz Rundāles pilij, tāpēc svarīgi ir plānot savus izdevumus jau savlaicīgi. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)